Zwaarbevochten zege voor ZOB bij De Meern

Uit bij vv De Meern heeft ZOB een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald. In een van de mindere wedstrijden van het seizoen had ZOB vooral in de slotfase het nodige geluk dat de gelijkmaker niet viel.

Al vanaf het begin was duidelijk dat De Meern vaak de lange bal ging spelen, en dat ZOB achterin scherp moest blijven. De eerste kansen waren voor De Meern, maar werden door ZOB zelf veroorzaakt. Eerst is er een te korte terugspeelbal op doelman Tim van Duuren die opgepakt kan worden door de spits die zijn inzet maar net naast ziet gaan. Niet veel later is er dom balverlies bij de middenlijn, de spits kan alleen op doelman Van Duuren af gaan, maar wordt knap geblokt door verdediger Rowin Mol. Na het slordige begin komt ZOB wat beter in de wedstrijd en kan voor het eerst gevaarlijk worden. Een vrije trap van Kevin Hijlkema wordt teruggelegd op Kid Ronday die zijn inzet gestopt ziet worden door de doelman van De Meern. ZOB moet achterin attent blijven voor de diepe ballen van achteruit bij De Meern, en zoekt het zelf meer in de combinaties.

In de 39e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong. Stefan v Wonderen speelt Colin Coenderman vrij voor de keeper, de doelman keert de inzet van Colin, de terugspringende bal komt voor de voeten van spits Kid Ronday die de keeper kansloos passeert. Na de treffer valt aanvoerder Marko Pals uit met een blessure, en door de omzettingen in het team is de organisatie wat zoek. De Meern heeft veel overtredingen nodig om de ZOB spelers af te stoppen, de goed leidende scheidsrechter had er goed het oog in, al had een gele kaart zeker niet misstaan in de eerste helft. Nog voor de wissel krijgt de spits de bal in kansrijke positie maar zijn schot gaat hoog over het doel van ZOB.

De 2e helft begint net als de eerste met een kans voor De Meern. Opnieuw door dom balverlies komt de spits in scoringspositie, Keeper Van Duuren weet de inzet met de voet te stoppen, en niet veel later gaat een schot vanaf de rechterkant maar net naast het doel. In de 64e minuut komt De Meern op gelijke hoogte. Uit een gevaarlijke aanval van ZOB waarin Robin Stevens zijn afstandsschot gestopt ziet worden door de doelman, countert De Meern en schiet Abel Prins de bal fantastisch in de kruising achter de kansloze Van Duuren. Het spel gaat nu over en weer, een combinerend ZOB en de lange ballen van De Meern. In de 74e minuut komt ZOB opnieuw op voorsprong, Stefan v Wonderen speelt zich knap vrij, zijn inzet komt op de paal, de terugspringende bal komt voor de voeten van Rowin Mol die beheerst de 1-2 in de hoek schiet.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd wordt ZOB door De Meern naar achteren gedrukt, en heeft ZOB het nodige geluk dat er niet gescoord wordt. Een vrije kans van de spits wordt knap door doelman Van Duuren onschadelijk gemaakt, en niet veel later heeft de doelman geluk dat een schot via de binnenkant van de paal naar de andere paal het doel weer uitrolt. ZOB weet met veel inzet en werklust de voorsprong vast te houden, en wint zo Eén van de mindere wedstrijden van het seizoen. Door de overwinning blijft de ploeg van Schakel en Nectar uitstekend mee doen om de bovenste posities. Door de verrassende 0-1 nederlaag van SDC Putten thuis tegen Monnickendam staat ZOB nu op de tweede plaats. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Nunspeet en kan de ploeg voor de competitie het eerste gedeelte van het seizoen prima afsluiten en met vertrouwen de winterstop in gaan. Het niveau zal dan wel beter moeten dan het vertoonde spel tegen De Meern.

Tekst: Jan van der Molen

Archieffoto: José Mol