Jay van Ooijen schiet Zwaluwen ’30 naar zege op ZOB met 4 goals

ZOB heeft de goede voorbereiding niet door kunnen trekken naar de eerste competitiewedstrijd. In Hoorn werd met 4-3 verloren van Zwaluwen ’30. Vooraf stond de wedstrijd in het teken van oude bekenden, ZOB-trainer Mohad Zaoudi en enkele spelers hebben een verleden bij de club uit Hoorn. Zwaluwen ’30 eindigde vorig jaar als vierde in de eerste klasse, dus een mooie graadmeter voor ZOB.

ZOB begon uitstekend aan de wedstrijd, en was in die eerste fase duidelijk de betere ploeg. In de 11e minuut stuurde centrale verdediger Mike van Koert met een diepe pass Dave Ninteman alleen op de keeper af, zijn lob ging echter naast het doel. Twee minuten later kwam ZOB terecht op een 1-0 voorsprong. Dennis Jansen ging goed door over de rechterkant, zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Kevin Grent die beheerst de bal in de verre hoek schiet achter de kansloze Zwaluwen ’30 doelman. ZOB combineert beter en speelt met meer dreiging dan de tegenstander. In de 19e minuut brak Rowin Mol van achter uit, hij zette met een pass Dave Ninteman alleen voor de keeper, maar deze schoot de bal naast het doel. In de 26e minuut kwam Zwaluwen ’30 voor het eerst gevaarlijk door, de spits ging goed door maar zijn inzet gaat net naast. Even later was er een vrije trap voor Zwaluwen ’30 vanaf de rechterkant, de hoge bal werd bij de tweede paal door de geheel vrijstaande spits over het doel gekopt en zo kwam ZOB goed weg. Snel daarna ging aan de andere kant een afstandsschot van Nigel Schaasberg maar net over het doel. In deze fase had ZOB de voorsprong moeten vergroten.

Daarna liet ZOB zich terug zakken en dat leek geen verstandige zet. Jay van Ooijen maakte er voor rust met een fantastisch schot 1-1 van. Nog voor rust demonstreerde hij zijn prima traptechniek nog een keer: 2-1. Het gaf Zwaluwen ’30 vertrouwen en de thuisploeg kwam dan ook sterk uit de kleedkamer. Toen ZOB na een klein uur met 10 man kwam te staan na een rode kaart leek dat de beslissing in de wedstrijd te worden.

Toch werd het nog spannend, al kwam Zwaluwen ’30 eerst wel op 3-1, opnieuw via Jay van Ooijen met een afstandsschot. ZOB bleef knokken voor een resultaat en wist zich nog terug te vechten tot 3-2, dankzij Dennis Jansen. Hij schoof de bal beheerst onder keeper door na een steekbal van Rowin Mol. Maar het was weer Jay van Ooijen die ZOB pijn deed, hij zette ook de 4-2 op het scorebord. Opnieuw wist de ploeg uit Zuidoostbeemster nog wel de aansluitingstreffer te maken, via Kevin Grent. Maar verder kwam ZOB niet meer.

Bron: Jan van der Molen