Zwanenburg heeft weinig moeite met VVA/Spartaan

Zwanenburg heeft op bezoek bij VVA/Spartaan een eenvoudige zege geboekt. De ploeg van Edwin Eefting won met 0-3 in Amsterdam-West en behoudt hiermee de tweede plaats in de zondag derde klasse C. Hiermee kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van VVA/Spartaan, dat al sinds november niet meer had verloren.

Beide ploegen begonnen afwachtend, maar kregen in het begin van de wedstrijd wel enkele goede kansen om de score te openen. Voor VVA/Spartaan kwam Reda Kharchouch niet tot scoren, terwijl aan de andere kant twee pogingen van Zwanenburg-middenvelder Leroy van Maaren niet gevaarlijk genoeg waren.

Terwijl de kansen op en neer gingen, bleef de openingstreffer uit. Na een half uur spelen bracht Zwanenburg daar verandering in. Door een lange bal vanaf de middenlijn van Ruben Karelse kon Rick Buijs in alle vrijheid aannemen. De aanvaller kwam naar binnen en verschalkte de jonge doelman Marcel Ons in de verre hoek.

De openingstreffer zorgde meteen voor een andere wedstrijd. Zo kwam Zwanenburg beter in de wedstrijd en kreeg VVA/Spartaan het steeds moeilijker. Op de counter werd Zwanenburg-aanvaller Rick van Veen de diepte in gestuurd, maar oog in oog met doelman Ons wist hij niet tot scoren te komen. Enkele minuten voor rust lukte dat zijn ploeggenoot Jordy Vierbergen wel, die uit een voorzet van Leroy van Maanen van dichtbij de 2-0 binnen kon tikken.

VVA/Spartaan - Zwanenburg

Met de 2-0 ruststand leek de wedstrijd gespeeld. Terwijl beide ploegen in de eerste helft voldoende kansen kregen, was daar in het tweede bedrijf nog maar weinig van te zien. De twee ploegen konden nog maar weinig dreiging creëren en het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, met soms een klein kansje.

Terwijl de wedstrijd al zo goed als zeker op slot zat, maakte Zwanenburg er tien minuten voor tijd definitief een einde aan. Opnieuw een lange bal van Ruben Karelse stuurde de ingevallen M’bemba Conte de diepte in. De aanvaller kon recht op doelman Ons aflopen en tikte de bal over de uitgekomen doelman heen. Hiermee was de wedstrijd met een 0-3 stand beslist.

Edwin Eefting (trainer Zwanenburg) was na afloop zeer tevreden over de prestatie van zijn team. “In deze lastige wedstrijd hebben we uitstekend gevoetbald. We gingen beter met de kansen om, dat zie je ook terug in het scoreverloop. Daarnaast hebben we vrij weinig weggegeven en eindelijk weer een keer de nul gehouden achterin. Dat is ook belangrijk, zeker in de strijd om de tweede plaats.”

Volgens VVA/Spartaan-trainer Mo Obbiba was de 0-3 nederlaag terecht. “Zwanenburg was veel beter dan ons. We begonnen nog aardig goed aan de wedstrijd met drie grote kansen. Toch zie je daarna dat wij fysieke kracht en voetbalintelligentie missen. Tegen dit team loop je dan tegen een nederlaag aan, al dacht ik dat de score hoger uit zou vallen. Dat is gelukkig niet gebeurd.”

Door de overwinning blijft Zwanenburg op een tweede plaats staan. Het gat met koploper DCG is nog altijd negen punten, terwijl er ook nog een kleine voorsprong van twee punten op achtervolger DSOV is. VVA/Spartaan staat nog altijd achtste en zag de concurrentie uitlopen. Er is echter nog wel een redelijke voorsprong op de degradatiestreep, al begint de tijd wel te dringen.

Verslag & Foto’s: Joachim van der Marck