Zwanenburg kan kampioensfeestje van HBC niet verpesten

Zwanenburg heeft moeten toezien hoe koploper HBC op hun terrein het kampioenschap van de zondag derde klasse C heeft gevierd. De ploeg van interim-duo Lex von Mouw en Richard Griffioen probeerde het feestje nog te verpesten, maar twee doelpunten van Nick de Graaf bleken niet genoeg voor een goed resultaat: 2-3.

Het begin was uitstekend voor de hekkensluiter. Ondanks de druk van HBC kon Zwanenburg er af en toe brutaal uitkomen, wat halverwege de eerste helft resulteerde in een voorsprong. Nick de Graaf wist zijn directe tegenstander achter zich te houden en met een droge schuiver de 1-0 op het scorebord brengen. Dat kon de thuisploeg goed gebruiken: bij een gelijkspel of overwinning zou Zwanenburg nog een kans hebben om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Het antwoord van HBC liet niet lang op zich wachten. Binnen zes minuten profiteerde Jeroen de Bruijn optimaal van onvoldoende uitverdedigen van de Zwanenburgers. In de 35ste minuut werd het zelfs 1-2. Een Heemsteedse hoekschop zorgde voor onrust in het strafschopgebied, waarbij doelman René Jonker niet goed kon ingrijpen en Niel van Hooff de bezoekers aan de leiding bracht.

Zwanenburg speelde niet slecht, kreeg ook kansjes, maar HBC was duidelijk van een andere orde. De koploper kon het duel rustig uitspelen en de voorsprong proberen te verdedigen. Inmiddels stond er een 1-3 stand op het scorebord doordat Van Hooff vogelvrij raak kon koppen. Wat de thuisploeg hierna ook probeerde, het was geen wedstrijd meer. Vijf minuten voor tijd deed uitblinker De Graaf nog iets terug namens Zwanenburg. Zijn 2-3 was slechts voor de statistieken.

Door de nederlaag is de hekkensluiter zeker van nacompetitievoetbal om handhaving op die manier veilig te stellen. Er bestaat nog een kleine kans dat ze een plekje stijgen, maar dan moet er wel gewonnen worden van nummer drie IVV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.