Zwanenburg pakt een punt bij Sporting Martinus

Zondag derdeklasser Zwanenburg heeft het huidige puntenaantal verdubbeld na het bezoekje aan Sporting Martinus. De ploeg van Mehmet Simsek pakte in Amstelveen een punt en speelde zo voor de tweede keer dit seizoen gelijk: 1-1.

Na vier nederlagen op rij, waarin slechts één keer werd gescoord, kon de hekkensluiter een succesje goed gebruiken. Daar was Zwanenburg in het begin ook dicht bij. Zo verscheen Jordy Vierbergen oog-in-oog met doelman Niels Wuthrich, die de openingstreffer voorkwam. Sporting Martinus had moeite om de hechte defensie van Zwanenburg stuk te spelen. Na een halfuur slaagde de thuisploeg hierin door de 1-0 te maken. Uit een voorzet van linksback Jeffrey Riemslag volleerde Fabian van Ginkel raak.

Nog voor de rust hadden de Amstelveners zelfs een kans om de marge te vergroten. Aldin Mehanovic had de 2-0 voor het inschieten, maar vergat de bal tussen de palen te knallen. Zwanenburg bleef op die manier in de wedstrijd en kwam vlak voor de pauze op gelijke hoogte. Met een fraaie lob zorgde Justin Schouten voor de 1-1 ruststand.

Sporting Martinus moest opnieuw op jacht naar de voorsprong, alleen was de ploeg van Tom Verhoek niet in goede doen. De verdediging van Zwanenburg hield relatief eenvoudig stand en zelf hoopten de bezoekers op meer. Meer dan een paar speldenprikjes zaten er overigens niet in. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, omdat ook Martinus-invaller Niek Koning er niet in slaagde te scoren. Zijn inzet van dichtbij werd door Mitch Snijders uit de doelmond gehaald.

Zowel Sporting Martinus als Zwanenburg schiet weinig op met het punt. Martinus blijft vierde staan, Zwanenburg laatste. De ploeg van Mehmet Simsek speelt volgende week een cruciaal duel wanneer nummer voorlaatst Bloemendaal (vijf punten meer) op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto: Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!