Zwanenburg pakt tegen De Meer eerste punt

Zwanenburg is in de zondag derde klasse C eindelijk van de hatelijke nul af. Na vier nederlagen op rij pakte de ploeg van Mehmet Simsek op bezoek bij medepromovendus De Meer het eerste punt: 1-1.

Met de van een blessure teruggekeerde Rick van Veen (clubtopscorer van vorig seizoen) weer in de basis hoopten de bezoekers in Amsterdam de eerste punten van dit seizoen te kunnen behalen. Zwanenburg begon onrustig aan het duel, dat door vertragingen later begon. Toch kwamen de gasten door een treffer van Jordy Vierbergen halverwege de eerste helft aan de leiding. Dat was overigens voor het eerst in deze competitie dat Zwanenburg een voorsprong te pakken had: 0-1.

De tweede helft begon De Meer furieus met veel inzet en energie om de stand zo snel mogelijk gelijk te trekken. Zwanenburg-doelman René Jonker wist de gelijkmaker lange tijd te voorkomen, totdat hij tien minuten voor tijd alsnog geklopt werd. Met buitenkant voet knalde Dylan van Dam de verdiende 1-1 binnen.

Zwanenburg was het hierna even kwijt en in de slotfase probeerde de thuisploeg ook een overwinning te forceren. Zo ver kwam het niet, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Voor Zwanenburg een belangrijk punt. Veel schiet de ploeg van Mehmet Simsek er niet mee op; ze blijven de rode lantaarn dragen. De Meer heeft drie punten meer en staat negende.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt