Zwanenburg verdwijnt langzaam verder uit zicht van veilige zone

De eerste periode is er eentje die ze bij Zwanenburg het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De ploeg van Mehmet Simsek ging ook in de laatste wedstrijd van de periode onderuit (0-1 tegen VVH/Velserbroek) en staat na acht wedstrijden met slechts één punt laatste in de zondag derde klasse C.

Ook tegen VVH/Velserbroek, één van de concurrenten onderin, lukte het de Zwanenburgers niet om uit de welbekende hoek van de klappen te komen. Bovendien blijft de lijst met afwezigen erg lang, met daarop onder meer Tim Hollander, Rick van Veen en Mark Mul. Daar kwam Joshua von Mauw bij; de aanvaller viel na 33 minuten geblesseerd uit. Tot dat moment was er overigens nog niet veel gebeurd. Het spel was behoorlijk onrustig en er viel weinig te beleven voor beide doelen.

Verder dan een paar kleine kansjes uit standaardsituaties kwamen Zwanenburg en VVH/Velserbroek niet. De eerste serieuze aanval na de rust van de thuisploeg leverde prompt een openingstreffer op. Uit een voorzet van Nick de Graaf tikte Martijn Degeling de bal binnen, alleen werd deze 1-0 vanwege het vlagsignaal van de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel. Vrij snel daarna kwam een doelpunt van VVH/Velserbroek wel op het scorebord terecht. Sander Loogman verschalkte doelman René de Jong voor de 0-1.

Er waren nog ruim veertig minuten te voetballen; genoeg tijd voor Zwanenburg om de achterstand weg te poetsen. De gastheren probeerden met alle macht iets te forceren en VVH/Velserbroek kwam nauwelijks meer op de helft van Zwanenburg. Schoten van Dennis Loogman en De Graaf hadden geen succes. Ook tegen tien man – de bezoekers moesten de laatste dertien minuten verder met tien man na een rode kaart voor Jeffrey Kors – lukte het de thuisploeg niet om gelijk te maken.

Zwanenburg moest opnieuw een nederlaag slikken: de zevende van dit seizoen. Het betekent dat de ploeg van Mehmet Simsek laatste blijft staan. De achterstand op de concurrentie is gegroeid naar vijf punten. Om dat niet verder te laten oplopen, wacht Zwanenburg volgende week een nieuw cruciaal duel tegen Diemen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.