Zwanenburg verrast Sporting Martinus in slotfase

Zwanenburg heeft de aansluiting met de veilige zone van de zondag derde klasse C gevonden. Onder het interim-duo Lex von Mauw en Richard Griffioen werd nog geen wedstrijd verloren. Door drie late goals verraste de hekkensluiter subtopper Sporting Martinus: 5-2.

Het begin van de wedstrijd was redelijk rustig. Fabian van Ginkel dwong Zwanenburg-doelman René Jonker tot een fraaie redding en daarna gingen beide ploegen gelijk op. In de achtste minuut kwam de thuisploeg plots aan de leiding, met wat hulp van Sporting Martinus-keeper Niels Wuthrich. Hij speelde de bal prompt in de voeten van Tim Hollander en die wist dit cadeautje dankbaar uit te pakken: 1-0.

Ook bij de 2-0 zag Wuthrich er niet goed uit. De sluitpost gleed eerst uit en ging daarna in de fout bij een kopbal van Hollander. Even daarvoor werd een gelijkmaker van Aldin Mehanovic afgekeurd worden wegens buitenspel nadat hij nonchalance in de defensie van Zwanenburg probeerde af te straffen. Op slag van rust kwam Sporting Martinus alsnog tot scoren. Na een fraaie beweging knalde David Soesan de 2-1 binnen.

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen door deze aansluitingstreffer en kreeg na rust kansen om het duel te beslissen. Roy von Mouw en Melle de Graaf slaagden hier niet in. Vijf minuten voor tijd viel het doelpunt aan de andere kant van het veld. De Zwanenburgse defensie kreeg een vrije trap niet goed weg, waardoor Fabian van Ginkel in een onoverzichtelijke situatie de stand gelijk kon trekken: 2-2.

De wedstrijd leek op die manier in een gelijkspel uit te draaien, totdat Zwanenburg op onwaarschijnlijke wijze de volle buit alsnog naar zich toetrok. Eerst schoot Jordy Vierbergen via de onderkant van de lat de 3-2 binnen en in de daaropvolgende twee minuten zorgden de neefjes Melle en Nick de Graaf ervoor dat de thuisploeg zelfs uitliep naar een verrassende 5-2 overwinning.

Met acht punten uit de laatste vier duels heeft Zwanenburg uitstekende zaken gedaan. Inmiddels behoort zelfs rechtstreekse handhaving tot de mogelijkheden. De achterstand op de veilige elfde plek is slechts twee punten. Sporting Martinus bewees zichzelf een slechte dienst en lijkt de kansen op een nacompetitieticket voor promotie te hebben vergooid.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.