Home / Algemeen / Zware knieblessure houdt Jesse Correia (Martinus) bijna een jaar langs de kant

Zware knieblessure houdt Jesse Correia (Martinus) bijna een jaar langs de kant

Sporting Martinus moet het volgend seizoen doen zonder aanvoerder Jesse Correia. De 23-jarige centrale verdediger liep enkele weken geleden tijdens een training een zware knieblessure op. Begin juli gaat hij onder het mes en omdat de revalidatie zo lang duurt, heeft Correia zelf al een streep gezet door het seizoen 2018/19.

Op het moment dat het gebeurde, wist hij zelf al dat het behoorlijk fout zat. Enkele weken daarvoor overkwam ploeggenoot Siem Klok immers hetzelfde. “Hij wist ook gelijk hoe en wat. Ik wilde naar rechts draaien, maar linkerbeen bleef staan en mijn knie klapte naar binnen.” Tijdens een MRI-scan werd de ernst duidelijk: zijn voorste kruisband afgescheurd, een flinke scheur in zijn binnenste meniscus en een deuk in zijn knie. “Daar baal ik echt van. Er kan een dikke streep door het seizoen. Heel vervelend.”

Heel even leek de knieblessure ook een vlak daarvoor geboekte vakantie naar Thailand te verpesten. Inmiddels kan hij daar zonder zorgen verblijven. “In het begin kon ik niet zelfstandig lopen. Ik heb twee weken krukken gehad en nu gaat het weer gewoon. Natuurlijk kan ik geen gekke dingen doen, zoals rennen of springen. Het is belangrijk dat ik mijn spierkracht de komende weken een beetje opbouw zodat de revalidatie straks iets minder lang hoeft te duren.”

De operatie staat voor begin juli gepland. Aangezien er voor herstel zo’n negen tot twaalf maanden staat, houdt Correia er geen rekening mee volgend seizoen minuten te kunnen maken. “Daar heb ik mijzelf bij neergelegd. Siem is al geopereerd en we kunnen straks samen revalideren. Ik ga proberen zoveel mogelijk bij het team en de club betrokken te blijven. Al zal het ergens toch wel mooi meegenomen zijn als ik heel misschien de laatste twee potjes mee kan doen.”

Send this to a friend