Zwoegend DCG ten onder bij Sporting 70

Hard werken, veel strijd leveren, kansen krijgen en toch nul punten halen. Zo moet het voelen voor DCG na de uitwedstrijd bij Sporting’70. Ondanks verwoede pogingen om een 2-0 achterstand om te buigen naar een resultaat, kreeg de ploeg van trainer Ibrahim el Mahdioui in de slotfase de deksel op de neus. Uit een counter werd het 3-1.

Na de zege op buurtgenoot ZSGOWMS was het plan van DCG om de lijn door te pakken en enkele plaatsen op de ranglijst te klimmen. Alleen moest dan eerst de horde Sporting’70 worden genomen. De gepromoveerde ploeg uit Utrecht doet het uitstekend, met een vijfde plaats is het bezig aan een goed seizoen. Het spelbeeld in het begin was gelijkopgaand. Met kansjes over en weer, terwijl Sporting iets meer het initiatief af. DCG poogde met combinatiespel regelmatig door de Utrechtse verdediging te komen, maar de thuisploeg stond gedisciplineerd. Bij balbezit van Sporting was het regelmatig DCG dat inzakte en de geel/rode-combinatie het spel moest maken. En dat vonden ze lastig, waardoor het een open en leuke wedstrijd werd. De eerste echte kans van de wedstrijd was gelijk raak voor thuisploeg. Frommelend kreeg spits Tijn de Bree de bal achter DCG-goalie Marcel Ons.

De Amsterdammers kregen de kans terug de doen. Aan de rechterkant van het veld gaf Moad Loukili de bal voor. Aanvoerder Bilal el Hajoui – el Jafaairi legde terug en Anass Benhammouch kopte op de lat. Een uitstekende mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar het doel was net iets te laag.

Na de pauze kwam DCG fel uit de kleedkamer. Men rook dat het mogelijk was om een resultaat te behalen. Ook ging het team anders spelen, zo schoof rechtsback Ogan de Graaf door naar de linksbuitenpositie. Middenvelder Tara Looijen kapte naar binnen en zag zijn uithaal net naast het doel van Sporting-keeper Twan van der Louw verdwijnen. DCG werkte hard, zocht de duels op en won veel tweede ballen. Ook DCG-doelman Ons keepte attent, nadat aanvaller De Bree een solo probeerde te verzilveren. In de daaropvolgende corner gooide De Graaf alles ervoor om een inzet te blokken, dit was succesvol alleen moest dat worden bekocht met nog een hoekschop. Noodlottig was dat uit deze corner een eigen goal volgde, waardoor DCG op een 2-0 achterstand kwam. Desalniettemin bleven de gasten hard werken en dat leverde een goal op. Na een razendsnelle aanval over meerdere schijven wist El Hajour – el Jafaari de 2-1 tegen de touwen te schieten. Met veel strijd bleef DCG werken aan de gelijkmaker en het moet voor Sporting billenknijpen zijn geweest.

Scheidsrechter Rick de Bruijn liet veel toe in de wedstrijd, wat het spel zeer ten goede kwam. Echter ging hij in de slotfase van het duel fiks de fout in. Hij wuifde een handsbal van Sporting’70 weg, waardoor DCG geen penalty mee kreeg. Enkele minuten later weer een hoofdrol voor De Bruijn, nadat Sporting’70 in de omschakeling was. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar ook dit wuifde de arbiter weg. De thuisploeg maakte het af: 3-1. Het doelpunt werd gemaakt door Koen Muilenburg. Bij DCG veel boze spelers, maar coach El Mahdioui maande zijn team tot kalmte. “Hij geeft alleen maar kaarten, dus doe rustig.”

Volgende week speelt DCG een thuiswedstrijd tegen RODA ’23. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG