DWS walst na valse start over Diemen heen

In de zondag derde klasse C is Diemen er opnieuw niet in geslaagd om de eerste punten van het seizoen te pakken. Hoewel de ploeg van Gerrie Breugem goed aan de wedstrijd begon, walste DWS er uiteindelijk met 2-5 overheen.

Diemen speelde in de openingsfase gedisciplineerd voetbal en wist op de juiste momenten de bal naar voren te spelen. Dit verzorgde spel zorgde er dan ook voor dat Diemen al na acht minuten op voorsprong kwam na een rake kopbal van Gianno dos Passos: 1-0. De thuisploeg zette de goede lijn vervolgens door. Dos Passos kreeg twee goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de spits van de Diemenaren faalde tot tweemaal toe.

emre-ekinci

Na achttien minuten sloeg de wedstrijd om. Issam el Bakkali bracht op aangeven van Younes Makraou het to dan toe nog kansloze DWS terug in de wedstrijd. Zeven minuten later hadden de gasten zelfs de voorsprong te pakken. Celso Uhlenbeek stelde Chad de Jong in staat om de 1-2 binnen te schieten.

Diemen stortte vervolgens als een kaartenhuis in elkaar. DWS, dat in het eerste kwartier niets in de melk te brokkelen had, domineerde de wedstrijd. Dankzij de individuele klasse van zaalvoetbalinternationals Younes Makraou (Lebo) en Issam el Bakkali (’t Knooppunt) werd de voorsprong in de 36ste en 37ste vergroot naar 1-4.

benouda-en-nyarko-vechten-om-de-bal

Na rust kreeg Diemen al snel de doodsteek toen Chad de Jong er vlak na rust 1-5 van maakte. DWS, onder leiding van Guus Uhlenbeek, verloor vervolgens de discipline om de score verder uit te breiden en liet de thuisploeg weer terug in de wedstrijd komen. Vanaf de stip deed Giliano Eyken nog iets terug: 2-5. In het resterende half uur kregen beide ploegen nog genoeg mogelijkheden om er een korfbaluitslag van te maken, maar zorgde een nonchalante houding in de buurt van het doel ervoor dat er niet meer gescoord werd.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag: Jurgen Boegborn