JOS Watergraafsmeer - Quick

JOS Watergraafsmeer maakt vroege achterstand niet meer goed

JOS Watergraafsmeer hield aan het thuisduel met Quick geen punt over. De ploeg van Cor ten Bosch kon een vroege 0-2 achterstand niet meer omdraaien.

De Amsterdamse vereniging begon teleurstellend aan het duel en kwam razendsnel op een achterstand te staan. Na een fout van Jorik Hollewand kreeg JOS Watergraafsmeer een penalty tegen die de gasten benutten. Een paar minuten later stond de organisatie niet goed en stond de 0-2 op het scorebord. Hoewel het vijf minuten voor rust nog wel op een 1-2 stand kwam te staan door een doelpunt van Tim Plemper, bleef JOS Watergraafsmeer tegen een achterstand aankijken.

Na rust stond de gastheer scherper op het veld en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Die leek Hanne Hagary na een goede actie te maken, maar de grensrechter vlagde het doelpunt af. Kort daarna was hij opnieuw dichtbij. Ditmaal gooide echter de paal roet in het eten. In de slotfase zette JOS Watergraafsmeer vervolgens nog alles op alles om de 2-2 te forceren, maar het bleek zondagmiddag niet voor de thuisploeg weggelegd.

“Door de openingsfase vochten we de gehele wedstrijd”, liet Ten Bosch na afloop weten. “Na tien minuten liepen we achter de feiten aan en deden we er alles aan om het recht te zetten. Ik heb mijn ploeg wederom hard zien werken, waarmee ik meer dan tevreden ben. We hebben écht geknokt, maar het was helaas niet voldoende.”