Arno Splinter viert feest met onder andere Musampa na het winnen van de eerste periode

1e nederlaag RODA’23 dus periode NVC

RODA’23 uit Bovenkerk heeft in de zondag tweede klasse B haar eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Op eigen veld was koploper NVC met 0-4 te sterk. Anders dan de uitslag doet vermoeden was RODA’23 zeker in de eerste helft niet kansloos. De ploeg uit Naarden wint hiermee de eerste periode.

Uiteindelijk stond er 0-4 op het wedstrijdformulier. Dat had na 90 minuten ook 0-7 kunnen zijn maar niemand had raar opgekeken als het halverwege het duel 3-3 had gestaan. Dertien grote kansen vielen er in de eerste helft te noteren., Zes voor de thuisploeg en zeven voor NVC. Het verschil zat met hem in de afronding. NVC was twee keer trefzeker nadat RODA’23 een kans om zeep had geholpen. De ploeg van Arno Splinter was dodelijk in de omschakeling en die tik kwam RODA’23 niet meer te boven.

RODA’23 trainer Ruud Visser haalde na afloop zijn schouders op. Visser: “Tsja als we zo vaak oog in oog met de doelman staan en niet scoren dan zit ineens alles tegen. NVC is natuurlijk een goede ploeg maar zeker in de eerste helft hebben we voldoende kansen gehad. Er zat ons vandaag wel heel vele tegen.” Visser doelt daarmee met name op het ontbreken van zijn bijna gehele achterhoede. Doelman Daan Stevens en Chris Bosse waren geschorste naar aanleiding van hun rode kaart tegen OSM’75, Paul Bosse was met vakantie en in de warming-up moest Dave Vos met een liesblessure afhaken. Visser: “Dat is te veel van het goede. Dat kunnen we gewoon niet opvangen. Ik vind nog dat we het aardig gedaan hebben.”

Ruud Visser miste 75% van zijn defensie tegen NVC

In het eerste bedrijf kregen beide ploegen voldoende kansen om te scoren. Uiteindelijk was het dus alleen NVC dat dat deed. Na negen minuten lag de bal al achter RODA doelman Mike van Zwieten. Het doelpunt begon met een aanval van de Bovenkerkers die doelman Gijs Roelofsen niet konden passeren. De spelhervatting was snel, dit in tegenstelling tot de omschakeling bij RODA’23, en via drie schijven lag de bal achter van Zwieten. Het laatste tikje, na een pass van Franklin de Jong, kwam van Jermaine Heldoorn.  NVC kreeg via Kiki Musampa tot twee keer tfoe de kansen om de voorsprong te verdubbelen. Een kopbal ging naast en Hassan Makdan haalde een iznet van Musampa van de lijn. RODA’23 kreeg haar grootste kans na een actie van de snelle Daan van Huffel. Hij haalde goede de achterlijn en Robin Visser had bij de tweede paal moeten scoren maar Roelofsen lag in de weg. In de rebound was diezelfde doelman er weer bij om Stef Leliveld van een treffer af te houden. Visser stifte niet veel later vanaf een meter of twaalf nog op de lat en op aangeven van Bnar Tofeek kwam diezelfde Visser weer net iets te kort. De topscorer van RODA met acht treffers had er vanmiddag zeker één en misschien wel twee aan zijn totaal toe moeten voegen.

Op slag van rust counterde NVC naar de 0-2. Weer begon het met een aanval van RODA gevolgd door een snelle omschakeling. Musampa was met een sliding net iets eerder bij de bal dan doelman Van Zwieten en in het gevecht om de bal dat daarop volgde won Steve Promes het sliding duel met Makdan en dat betekende op slag van rust de 0-2.

Het was de genadeklap zou later blijken. Zeker toen zes minuten na de hervatting de 0-3 op het bord stond door toedoen van Franklin de Jong. RODA’23 ging op zoek naar de eretreffer in het reatant van de wedstrijd. Weer Visser en invaller Melvin Joling waren er nog het dichtst bij maar keeper Roelofsen was vanmiddag niet te kloppen. De 0-4 van Promes vijf minuten voor tijd was slechts voor de statistieken.

Door de winst pakt NVC de eerste periode en moet RODA dus haar eerste nederlaag slikken. Visser: “Als iemand mij aan het begin van het seizoen had gezegd dat we pas na acht wedstrijden onze eerste nederlaag zouden krijgen dan had ik daar voor getekend. Vandaag zat het allemaal niet mee. Gelukkig gebeurt alles op één dag. Dan hebben we het maar gehad.”