Home / Algemeen / 2012 was fantastisch!
Foto Sirous fotografie: vlnr Jeroen van Bemmelen, Mathijs Groenewoud, Jos van Mieghem

2012 was fantastisch!

Het Amsterdamsche voetbal kan terugkijken op een fantastisch 2012. Mede dankzij jullie!. Het heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Het heeft ons laten zien dat het amateurvoetbal in (groot) Amsterdam wel degelijk leeft. Op naar 2013 waarin we met al onze ‘vrienden’ weer verder gaan met het ‘verbroederen’ van het amateurvoetbal.

Het is precies een jaar geleden dat we de schakelaar om lieten gaan. We waren online! Een paar bezoekers op 1 januari 2012 liep op naar soms wel meer dan 6000 bezoekers op een dag. Het sterkte ons om door te gaan. Steeds meer werd er van ons verwacht. Moesten we in het begin dagelijks op zoek naar nieuws, nu dragen spelers, trainers en clubs ons het nieuws aan. Het delen van informatie zorgt er voor dat we op de hoogte blijven van wat er gebeurt binnen de Amsterdamse voetbalwereld. Missie geslaagd zou je zeggen!

Maar we willen verder groeien. Het Amsterdamsche Voetbal wil nog meer verbroederen! Het Kampioenschap van Amsterdam in augustus was daar een mooi voorbeeld van. Ook in 2013 zullen we samen met de STA dit toernooi weer organiseren. Daarnaast lanceren we vanaf januari onze eigen talkshow. Vanuit café La Bastille zullen we het amateurvoetbal nog meer aandacht geven (meer informatie volgt). De aandacht die het verdiend. Doelgericht werken we toe naar een mooie samenwerking tussen supporter, speler, vrijwilliger en club. Er staat nog veel te gebeuren!

In 2012, ons eerste jaar, werden bijna twee (2) miljoen pagina’s bekeken tijdens de 600.000 bezoeken. Meer dan 160.000 unieke bezoekers van over de hele wereld bezochten onze site. We kenden vele hoogtepunten. Zowel op sportief vlak als in de ontwikkeling van de website. Dat we ook buiten Amsterdam zeer gewaardeerd worden bleek wel uit een mailtje dat we ontvingen vanuit Canada waarin iemand erg blij was via onze site weer op de hoogte gehouden te kunnen worden van het Amsterdamse amateur voetbal. En zo waren er nog wel meer hoogtepunten in 2012.

Wij wensen alle liefhebbers van het amateurvoetbal een fijne jaarwisseling en een sportief 2013! Tot in het nieuwe jaar waar we veel mooie voetbalmomenten met elkaar zullen meemaken.

Mathijs Groenewoud
Jeroen van Bemmelen
Jos van Mieghem

Foto: Sirous fotografie