Home / slideshow / 24-jarige Bel hoofdtrainer van Onder 23 DWS: “Jeugd moet tegen ons opkijken”
Aigan Bel

24-jarige Bel hoofdtrainer van Onder 23 DWS: “Jeugd moet tegen ons opkijken”

De KNVB start volgend seizoen een Onder 23-competitie om de overgang van de jeugdafdeling naar het seniorenvoetbal beter te stroomlijnen. Maar liefst 15 clubs uit de regio Amsterdam hebben zich voor komend seizoen ingeschreven. Het Amsterdamsche Voetbal spreekt de clubs over hun beweegredenen en doelstellingen. In het vierde deel spreken we met DWS.

De Amsterdamse voetbalclub DWS heeft met Aigan Bel een trainer aangesteld met een opmerkelijke voetballoopbaan. De pas 24-jarige hoofdtrainer kreeg vijf seizoenen geleden de kans om het Onder 15-team, uitkomend in de Eerste Divisie, te coachen, was de afgelopen drie jaar oefenmeester van de Onder 17, fungeerde korte tijd als assistent-trainer van het eerste elftal en is coördinator van de bovenbouw (16 t/m 23 jaar). Bovendien is Bel jeugdtrainer van FC Utrecht en scout bij Almere City. Volgend seizoen gaat Bel, die zowel jeugdspeler als eerste elftal-speler van de club was, zijn volgende uitdaging aan bij de Onder 23 van DWS. “Het Onder 23-team wordt een vrijwel nieuwe selectie dat op een hoog niveau gaat uitkomen”, legt Bel uit. “We spelen volgend seizoen namelijk in de Derde Divisie, wat ervoor heeft gezorgd dat we een stuk of vijftig aanmeldingen hebben gekregen. Dat zijn voornamelijk spelers van buitenaf.”

De afgelopen periode kregen de aangemelde voetballers de mogelijkheid om zichzelf bij DWS te bewijzen. “Het waren voornamelijk pass- en trapoefeningen, waarmee we de jongens konden beoordelen op hun technische vaardigheden. Inmiddels mogen we alweer richting de kleine partijtjes gaan. Daardoor ben ik in de tussentijd alweer wat wijzer geworden.” Het clubbestuur ziet het nieuwe team als een belangrijk onderdeel van de vereniging. “DWS wil dat 16-jarige jongens opkijken naar het eerste team van de jeugd, zoals we de Onder 23 noemen. We gaan bijvoorbeeld onze thuiswedstrijd om 17.00 uur afwerken, zodat de jeugd naar ons kan kijken. Ook gaan we in wat andere kleding spelen om nog meer op te vallen. Wel gewoon DWS-kleuren, maar wellicht gaan we andere trainingskleren dan de overige jeugdelftallen dragen. De jeugd moet het daardoor nog leuker vinden om bij de vereniging te blijven.”

“Natuurlijk willen we gaan opleiden voor het eerste elftal, maar we krijgen ook te maken met jongens die de ambitie hebben om profvoetballer te worden”, gaat Bel verder. “Daarmee verbinden we ons voornamelijk aan ambitieuze jongens, die bijvoorbeeld in de jeugdafdeling van Sparta en PSV hebben gezeten.” De nieuwe selectie is inmiddels alweer een tijdje in training. “Ik train nu nog twee weken door, waarna we een gebroken vakantie hebben. Begin juli gaan we hoogstwaarschijnlijk weer van start, maar na twee weken hebben de spelers weer twee weken vakantie. Vervolgens zullen we op maandag 3 augustus officieel aan het seizoen beginnen. Hopelijk kunnen we dan richting de oefenwedstrijden werken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Koenders (DWS) tekent bij: “Goed naar mijn zin bij de club”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS
Send this to a friend