Home / slideshow / Koenders (DWS) tekent bij: “Goed naar mijn zin bij de club”

Koenders (DWS) tekent bij: “Goed naar mijn zin bij de club”

DWS’er Milano Koenders gaat nog een jaar langer door. De 33-jarige voetballer, die in zijn carrière onder meer voor Ajax en AZ uitkwam, heeft het in Amsterdam goed naar zijn zin. “DWS is een prachtige club om voor te spelen. Daarnaast hebben we een sterke selectie die komend seizoen veel kan bereiken”, reageert Koenders.

Langer verblijf

De geboren Amsterdammer sloot afgelopen zomer bij de zondagselectie van DWS aan. In de competitie, die door het coronavirus abrupt ten einde kwam, stond de club op de vijfde plaats. “We waren dit seizoen bij tijd en wijle niet zakelijk genoeg, waardoor we onnodig veel punten verloren. We verzilverden te weinig kansen en kregen soms doelpunten tegen die je niet tegen mag krijgen. De laatste tijd ging het echter steeds beter. We waren vastbesloten om voor de derde periodetitel te gaan, maar die strijd hebben we helaas niet kunnen afmaken.”

Koenders overwoog de afgelopen tijd zijn mogelijkheden voor volgend seizoen. Niet alleen kon hij bij DWS blijven, ook verschillende teams uit de tweede en derde divisie hadden interesse in zijn diensten. “Het is altijd leuk om weer wat hoger te spelen. Ik heb het echter uitstekend naar mijn zin bij DWS en wilde de club daarom niet verlaten. Bovendien zit mijn voetbalschool bij de vereniging, wat het voor mij ook eenvoudiger maakt.”

Promotie

De ervaren centrale verdediger is vastbesloten om volgend seizoen alle pijlen op promotie te richten, zeker nu het team volwassener is geworden. “Afgelopen seizoen hebben we gezien dat het belangrijk is om wedstrijden zakelijk over de streep te trekken. We moeten hiervan hebben geleerd, wat eraan moet bijdragen dat we weinig tot geen onnodige punten meer weggeven. Als we dat doen, dan maken we absoluut kans op het kampioenschap”, aldus Koenders.

Tekst: Jordi Smit
Foto: DWS

DWS-speler Milano Koenders: “We hebben een leergierige groep”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS
Send this to a friend