2x rood en geen douche voor RODA

Sportpark Fazantenkamp was het decor voor een waar spektakel toen RODA 23′ op bezoek kwam bij OSM 75′. Twee sterke teams en een zeer aanwezige scheidsrechter waren de formule voor 3 penalty’s, twee rode kaarten en een 4-4 gelijkspel.

‘Het was een knotsgekke wedstrijd’ was het commentaar van Martin van Egmond, trainer van OSM 75′. De score werd al in de derde minuut geopend, toen er door de scheidsrechter gefloten werd voor een onhandige handsbal bij het wegwerken van RODA.  Rafael Markus faalde niet vanaf 11 meter. 1-0. Daarna was het RODA dat met een aantal kansen zeer gevaarlijk werd en meerdere keren de lat en de paal raakte. Toch was het een aanval van OSM in de 38ste minuut, waar een rode kaart uit voort kwam. De spits van OSM brak gevaarlijk door en kwam een beetje onhandig ten val bij een duel. De scheidsrechter floot en stuurde Chris Bosse van RODA het veld uit. Twee minuten later kwam de scheidsrechter weer in beeld, toen hij de tweede penalty van de wedstrijd toekende. Dit keer aan RODA, misschien wel als goedmakertje voor de makkelijk gegeven penalty eerder in de wedstrijd. Robin Visser maakte zijn reputatie als clubtopscorer waar en bracht de ruststand op 1-1.

In de tweede helft toonde RODA zich weer de sterkere ploeg iets dat ook OSM-trainer Martin van Egmond erkende. ‘Je weet dat RODA gewoon een erg sterke ploeg is, met een goed middenveld. Als die bal dan voorkomt, weet je dat Robin Visser een neusje voor de goal heeft.’ Dit bewees Visser toen hij in de 65ste minuut op aangeven van Dennis Frijn RODA op voorsprong bracht. 1-2. Deze stand bleef echter niet lang op het scorebord staan. In de 72ste minuut kopte Bart Reym een vrije trap binnen, waarmee hij de stand weer gelijk trok. 2-2.

Wat volgde was een bloedstollende slotfase, waar de scheidsrechter weer flink van zich liet horen. In het laatste kwartier was het hek van de dam. RODA ramde de bal naar voren. Een speler van OSM blokte de bal, die in de voeten van Martijn Steenhof viel. Misschien was het de scheidsrechter ontglipt wie de bal als laatst raakte, maar er was weinig twijfel over het feit dat Steenhof buitenspel stond. De scheidsrechter liet echter doorspelen en het stond 3-2 voor OSM. Nog geen vijf minuten later was het alweer 3-3 toen Frijn namens RODA op aangeven van Paul Bosse scoorde.

De laatste minuten ‘sloegen alle stoppen door’, aldus Ruud Visser, trainer van RODA. Eerst volgde de tweede rode kaart, na een rommelige situatie in het strafschopgebied van RODA. Keeper Daan Stevens stopte in eerste instantie een inzet. In tweede instantie leek hij ook de bal te pakken, maar volgens de scheidsrechter nam toen onrechtmatig een speler mee.’Ik heb er geen woorden voor hoe slecht die beslissing was’, zou Ruud Visser later reageren. Daan Stevens moest het veld verlaten. Rogier Stoffels, die normaal als leider acteert, moest invallen en het doel verdedigen. De penalty was echter onhoudbaar en het leek erop dat OSM er met de drie punten vandoor zou gaan. Dave Vos dacht hier echter anders over, toen hij enkele ogenblikken later met een prachtig afstandsschot de 4-4 binnenschoot en toch nog een punt voor RODA verdiende.

Beide teams waren na deze spectaculaire wedstrijd nogal aangeslagen en er ontstonden  wat akkefietjes rond de kleedkamer. De trainers hielden echter het hoofd koel en kwamen samen tot het besluit dat verstandig zou zijn als RODA zonder te douchen richting Bovenkerk zou vertrekken. ‘De jongens waren op dat moment gewoon even onrustig. Het was het beste als ze elkaar even niet zagen, maar ik weet zeker dat ze vanavond al wat bekoeld zijn en het wat beter kunnen overzien’, aldus RODA coach Ruud Visser.

Verslag: Daan de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)