3C: Diemen speelt gelijk, Martinus wint

Diemen en Nieuw West zijn de competitie in de derde klasse C begonnen met een doelpuntloos gelijkspel. Het duel kan bestempeld worden als zeer matig. Martinus deed het een stuk beter en versloeg onder leiding van de nieuwe trainer Kees Koedood DSS met
2-0.

Diemen, in een piepjonge samenstelling met twee A-Junioren in de basis was slordig tegen Nieuw-west. Veel onzorgvuldigheden in de passing en het was vaak te gehaast om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Nieuw-west probeerde verzorgd te voetballen met veel beweging op het middenveld. Maar geen van beide ploegen wist echt de slag te winnen. De grootste kans van de eerste helft was voor Diemen toen spits Mark Stobbelaar vanuit een lastige hoek de bal tegen de paal schoot.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld dus zonder echte kansen maar met veel strijd van beide ploegen. Toen na ruim een uur spelen de controlerende middenvelder van Nieu Wwest in een tijdbestek van vijf minuten twee maal geel kreeg voelde Diemen dat er meer in zat. Diemen probeerde de druk op te voeren maar bleef te gehaast terwijl Nieuw-west ook met tien man verzorgd bleef voetballen. Vlak voor tijd kreeg Nieuw-west nog de grootste kans van de wedstrijd toen de linkerspits na een knappe actie alleen voor keeper Moen verscheen. Moen bleef echter lang staan en wist de inzet te keren.De 0-0 was dus een ,logisch gevolg. Iets waar beide teams na afloop niet tevreden mee waren.

Sporting Martinus versloeg DSS met 2-0 en kende dus een goede start onder de nieuwe trainer Kees Koedood

Sporting Martinus heeft onder haar nieuwe trainer Kees Koedood een 2-0 overwinning geboekt op het Haarlemse DSS. Het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekers maar tot echten kansen kwam DSS niet. Daarna gooide Martinus, dat vorig seizoen lang tegen degradatie streed, het schroom van zich af. Het resulteerde in de openingstreffer van Mick Wever. Daarna vergaten de Amstelveneers de score verder uit te bouwen.

In de tweede helft het zelfde beeld. Het is Martinus dat aanvalt maar niet in staat is om de marge te vergroten. DSS komt onder de druk vandaan maar het si aan doelman Thomas Bark te danken dat het 1-0 bleef. In de laatste fase komen de Amstelveners onder de druk vandaan en is het Trevor Uiterloo die de bevrijdende 2-0 maakt

Foto’s: Martinianen.nl
Verlag Diemen: Boaz Saam