3x keer rood bij Nieuw West-Geinburgia

De wedstrijd tussen Nieuw West en Geinburgia is vandaag in 1-2 geëindigd. Hiermee was Geinburgia de gelukkigste. Nieuw West liet het beste voetbal zien, maar praatte zichzelf daarna uit de wedstrijd. Het resultaat was in totaal drie rode kaarten (2x Nieuw West en 1x Geinburgia) en nul punten voor Nieuw West. Mocht de ploeg van Otto Gilds het mentale vlak op orde krijgen, dan kunnen ze zomaar bovenin mee gaan draaien. Nu staat de ploeg derde van onder.

‘Ik stond het eerste kwartier te kijken naar zeer goed voetbal van de tegenstander’.  Dat was het commentaar van John Vrijhoef, trainer van Geinburgia. ‘Daarna doen ze zichzelf de das om.’

Hiermee doelde hij op het vele gepraat in het veld en de pittige overtredingen die Nieuw West liet zien. ‘Dat hebben ze echt niet nodig’, voegde Vrijhoef er aan toe. En zo was het ook. Nieuw West nam meteen het initiatief in de wedstrijd en overklaste Geinburgia. In de 12e minuut scoorde Nieuw West terecht de 1-0 via l’Houssaine ait ‘Kassy. Daarna werd het onrustig in het veld en beperkte Nieuw West zich niet meer alleen tot voetbal. Nog voor rust kwam er de eerste rode kaart. De scheidsrechter accepteerde de verwensingen die Nieuw West speler Ali Badou adresseerde aan zijn tegenstander niet. Terwijl hij nota bene een vrije trap mee kreeg. De rest van de wedstrijd voerden de emoties de boventoon. Geinburgia profiteerde en kwam voor de thee op gelijke hoogte. Geoffrey van Vliet scoorde uit een corner, waar hij vrij ongedekt stond. De scheidsrechter moest daarna zelfs een afkoelingsperiode inlassen om de ploegen weer aan het voetballen te krijgen.

In de tweede helft ging het spel meer gelijk op. Met toch wel veel gepraat over en weer leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Ook Geinburgia moest een rode kaart incasseren toen Remco Gietermans er met twee keer geel af moest. Geinburgia sloeg toch nog toe. Paul Beckman haalde uit en zag zijn bal vanaf de rand zestien in de kruising verdwijnen. Misschien tegen de verhoudingen in, maar hij telde wel. In de laatste minuten moest Nieuw West een tweede rode kaart incasseren, toen ook Hamza Boulik voor de tweede keer geel zag. Verhit gingen beide ploegen na afloop het veld af. Geinburgia was de gelukkigste deze middag, waar Nieuw West het aan zichzelf te danken had dat het met lege handen stond.

Trainer Otto Gilds van Nieuw West ziet zelf ook in dat het mentale vlak niet het sterkste is.
Gilds:’Buiten het feit dat wij onze kansen niet benutten, halen we onszelf ook uit de wedstrijd. We houden ons met randzaken bezig. Voetballend zijn we beter, maar we zijn te emotioneel. Ik heb respect voor Geinburgia, een hardwerkende ploeg. Toch moeten wij hier drie punten meenemen.’

Trainer John Vrijhoef van Geinburgia heeft toch ook iets aan te merken op zijn collega.
Vrijhoef:’Ik zie een trainer die meegaat in de emoties. Als hij zijn spelers tot bedaren weet te brengen, dan zijn zij een hele sterke ploeg, die bovenin kan meedraaien.’