Alphense Boys walst in tweede helft over Zeeburgia heen

Zeeburgia heeft in de zondag eerste klasse opnieuw niet weten te winnen van Alphense Boys. Hoewel beide teams in de eerste helft nog gelijk op gingen walste Alphense Boys in de tweede helft over Zeeburgia heen (1-4).

In de eerste minuten van het duel was het vooral aftasten. Beide ploegen lieten nog niet het achterste van hun tong zien waardoor de eerste kansen ook uitbleven. Toch was het de uitploeg dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Na slecht wegkoppend werk van Hakim Boudchourt kwam de bal in de voeten terecht bij Arjan Ouwendijk die van dichtbij gemakkelijk kon afronden.

ZeeburgiaAlphenseBoys2
Links: Alfred Mensah Rechts: Saiffedine el Abid

Na de openingsgoal liet Zeeburgia een paar schitterende aanvallen zien die stierven in schoonheid. Hoewel de ploeg Reda Achkari voorin soms levensgevaarlijk werd lukte het de Amsterdammers niet op een treffer te produceren. Alphense Boys wachtte hun kansen rustig af en kwam via een kopbal van Kerkhof bijna op 2-0. Namens Zeeburgia was Gideon Emanuels dichtbij de gelijkmaker maar de middenvelder schoot de bal van dichtbij over de goal van Menno de Jonge heen.

ZeeburgiaAlphenseBoys1
Gideon Emanuels

Vlak voor rust leek Alphense Boys toch nog een ruime marge de kleedkamers op te mogen zoeken maar de treffer van Kerkhof werd wegens buitenspel geannuleerd.

In de tweede helft lukte het de bezoekers uiteindelijk toch om de score verder uit te breiden. Met vroeg druk zetten op de verdediging maakte ze het Zeeburgia achterin erg lastig en kon de ploeg van Aad van der Berg verder uitlopen. In mum van tijd werd de score verder uitgebreid en liet het Zeeburgia gedesillusioneerd achter. Eerst was het opnieuw Ouwendijk die een voorzet van Thom Nouwens tot doelpunt wist te promoveren en vier minuten later was het Kevin Cameron die op identieke wijze een voorzet van Maurice Kerkhof wist binnen te schieten.

ZeeburgiaAlphenseBoys4

Na de 3-0 stortte Zeeburgia als een kaartenhuis in elkaar en was het Kevin Coenraad die de bal zo inleverde bij Kerkhof die met een prachtige hakbal Cameron in staat stelde om de 0-4 op het scorebord te brengen. Het Zeeburgia niet meer om terug in de wedstrijd te krijgen en was het Alphense Boys dat nog probeerde de score verder uit breide. Ondanks een paar goede kansen lukte het de bezoekers uit Alphen aan de Rijn niet meer om te score en kon Saiffedine el Abid in de laatste minuten nog een eretreffer maken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt