Home / Algemeen / AGB eenvoudig langs Zwanenburg
AGB Zwanenburg

AGB eenvoudig langs Zwanenburg

AGB genoot van het lekkere weer, er werden langs het veld broodjes kofte gemaakt en het eerste won met overtuigende cijfers van Zwanenburg. Het werd 3-1 en AGB scoorde al hun goals in de eerste helft.

AGB begon de wedstrijd enorm fel. Zwanenburg kreeg geen kans om de bal rustig rond te tikken en al na enkele minuten kreeg AGB een grote kans. Cinan Kambur neemt een corner en de bal belandt, voorbij de tweede paal bij Ebru Polat die de bal ineens in het zijnet volleerd. Een duidelijk teken dat AGB deze wedstrijd wil winnen en zo snel mogelijk wil scoren.

Na acht minuten doen ze dat, Cinan Kambur knalt een afvallende bal keihard in de korte hoek, vanaf een meter of 20. Zwanenburg heeft moeite om in de wedstrijd te komen en schiet pas na ruim een half uur voor het eerst op doel. AGB heeft duidelijk de overhand en scoort voor rust nog twee keer. Eerst scoort Osman Payas op aangeven van Ebru Polat en even later is het de beurt aan Polat zelf die na goed doorjagen profiteert van een verdedigende fout en de 3-0 scoort, vlak voor rust.

In de tweede helft is de felheid van AGB duidelijk minder en Zwanenburg krijgt steeds meer grip op de wedstrijd. AGB creëert nog enkele kansen, onder andere Osman Payas en Ahmet Copur waren een paar keer dicht bij een doelpunt maar Zwanenburg keeper Remco van Schagen keepte een goede wedstrijd.

Zwanenburg lijkt dan in de tweede helft toch een doelpunt te verdienen. Verdediger Jimmy Bakker krijgt een enorme kans maar beseft dat pas als de bal al over vliegt. Ruben Karelse en Leroy van Maaren schieten beiden prachtig op respectievelijk de paal en de lat maar daar win je niet mee. Uiteindelijk gaat de bal er dan toch in, in de laatste minuut gaat de bal via via de goal in, zonde voor AGB, een eretreffer voor Zwanenburg. Het duel eindigt in 3-1

Verslag Daan de Graaf