Home / Homepage / Aalsmeer-AMVJ

Aalsmeer-AMVJ

De wedstrijd van de week is de topper in de zaterdag tweede klasse A tussen koploper Aalsmeer en de nummer vier AMVJ uit Amstelveen. Het verschil op de ranglijst bedraagt vijf punten maar AMVJ heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Het Amsterdamsche Voetbal zal zaterdag, zoals gebruikelijk, een samenvatting van het duel maken.

De spanning in 2A neemt met de week toe. Naast Aalsmeer en AMVJ strijden ook AFC en Castricum om de titel. Het verschil in verliespunten tussen de vier clubs bedraagt slechts drie punten. De onderlinge duels zijn tot op heden niet doorslaggevend geweest. Ieder weekend laat wel een topteam punten liggen tegen een lager geklasseerd team.  Aalsmeer liet dat de laatste weken ook zien. Twee weken geleden werd de topper tegen AFC gewonnen en vorige week werden er weer punten verspeeld tegen Overbos (1-1). Voor AMVJ was er de nederlaag tegen Castricum gevolgd door een overwinning op TOB.

Eerder dit seizoen speelde de beide teams tegen elkaar op Sportpark ’t Loopveld. Na een aantrekkelijk duel werd het uiteindelijk 2-2. Een wedstrijd met twee gezichten. Aalsmeer stond bij de rust met 0-2 voor door doelpunten van Peter Neuvel en een eigen doelpunt van Imke van Moorselaar. Na de hervatting zorgde Bram van der Driest, na een makkelijk gegeven strafschop, voor de 1-2. De 2-2 van Jimmy Jansen volgde snel daarop. Aalsmeer beëindigde  de wedstrijd met tien man omdat Yahanique Pikal na zijn invalbeurt van het veld werd gestuurd.

AMVJ-trainer Maurice Kuijper zei na afloop het volgende: “Ik kan er wel mee leven. Zij hebben veel individuele kwaliteit en wij zijn toch de promovendus. Maar wij zijn een team dat in een stijgende lijn zit. Na zo’n slechte eerste helft had er misschien meer in gezeten, maar na een 0-2 achterstand mag je ook niet klagen.” Die woorden van toen staan inmiddels in een ander perspectief. AMVJ is inmiddels een gevaarlijke outsider geworden voor de titel en Aalsmeer is nu daadwerkelijk koploper.

Een samenvatting van het duel is zaterdag vanaf ongeveer 21:30 uur te zien op deze site. Kijk voor het volledige programma en de stand op de klassenpagina.

Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door lasbedrijf Van Vliet, Aalsmeer.

Send this to a friend