Foto Jaap Maars: Salih Yildiz (Aalsmeer) in duel met Milan de Wijs (AFC)

Aalsmeer doet AFC pas na rust pijn

Aalsmeer tegen AFC  eindigde uiteindelijk in 3-1 voor de thuisploeg. Lange tijd zag het daar niet naar uit. De eerste helft was niet om aan te zien en leverde beide ploegen amper een kans op. Laat staan een doelpunt. Het laatste half uur maakte gelukkig veel goed.

Bijna 200 toeschouwers waren na De Dreef gekomen om Aalsmeer, dit seizoen nog zonder nederlaag, en AFC, vorige week met 8-1 gewonnen, aan het werk te zien. Ze kwamen in eerste instantie bedrogen uit. AFC, gecoacht door oud Aalsmeer speler en trainer Wessel Colijn, zoekt nog steeds naar zijn sterkste team mede doordat hij al weken wordt geconfronteerd met het ontbreken van een aantal spelers.

Foto Jaap Maars: Salih Yildiz (Aalsmeer) in duel met Milan de Wijs (AFC)

In de eerste helft waren de kansen op minder dan een hand te tellen. Calvin Koster, al acht goals dit seizoen voor Aalsmeer, probeerde het wel maar kwam niet echt in de buurt van doelman Jort Berghuis.  Salih Yildiz zette zijn acties steeds te ver door zodat de ploeg van Anthony Servinus niet gevaarlijk werd. AFC was via Gijs Roodbeen nog het dichtst bij een treffer. Uit een vrije trap van Bobby Gehring kopte hij goed in de hoek maar doelman Ray Smidt zat er knap bij en voorkwam de openingstreffer.

Die treffer voor AFC viel uiteindelijk pas in de 64ste minuut. En ook nog eens een beetje uit het niets. Benno Nihom sneed via de linkerkant goed naar binnen en zijn mes scherpe voorzet werd door Thomas Heemskerk, met een man in zijn rug, bij de eerste paal knap binnengetikt. Het was precies wat de wedstrijd nodig had. Aalsmeer trainer Servinus bedacht zich geen moment en stuurde zijn laatste man Burak Sitil naar voren.  Smidt redde eerst nog knap op een kopbal van Roodbeen maar daarna werd de druk opgevoerd.

Burak Sitil speelde een belangrijke rol in de 3-1 zege

AFC had haar zaakjes, na het doorschuiven van Sitil, nog niet op orde. Eerst was het Peter Neuvel die met zijn linker in de korte hoek schoot en Berghuis kansloos liet, 1-1. Niet veel later kon uitgerekend Sitil de 2-1 maken. AFC-er Thomas Rijsman aarzelde welke kant hij een hoge bal wilde koppen. Uiteindelijk kopte hij hem in de voeten van de geheel vrijstaande Sitil. Hij aarzelde geen moment en klopte Berghuis voor de tweede keer in zes minuten tijd. Sitil: “Het gebeurt niet vaak dat ik naar voren word gestuurd. Ik zorg wel altijd voor onrust. Veel kracht er in gooien en hard werken.  Als het dan ook nog tegen AFC is dat ik kan scoren is dat geweldig.”

Sitil werd na zijn treffer gelijk weer naar achteren gestuurd om de deur dicht te houden en de punten veilig te stellen.  AFC werd na de achterstand niet meer gevaarlijk. De krachten waren op. Kosten was voor Aalsmeer nog dichtbij zijn negende treffer van het seizoen maar zijn schot ging voorlangs.

Wessel Colijn verliest met AFC van zijn oude club Aalsmeer

Drie minuten voor tijd bepaalde Steven van de Dussen op aangeven van zijn ingevallen broertje Lennart de eindstand op 3-1. Aalsmeer klimt door de zege naar de tweede plaats. Twee punten achter koploper WV-HEDW.

AFC blijft op zes punten staan. AFC coach Wessel Colijn: “Dit hebben we wel vaker meegemaakt dit seizoen. Dat we voorstaan en dan uiteindelijk verliezen. Ik vond Aalsmeer in de tweede helft wel sterker maar we hebben een hele tijd goed meegedaan. Het was jammer dat de 1-1 zo snel viel. Er is nog genoeg werk aan de winkel maar dat wist ik al een tijdje.

Kijk voor de uitslagen, stand en programma op de klassepagina van 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)