Weer misstap Aalsmeer en AFC

Koploper Aalsmeer heeft in de tweede klasse A weer geen overwinning kunnen boeken. Tegen Bol werd het 1-1. Neuvel redde vlak voor tijd een punt (1-1). AFC profiteerde niet door 0-0 te spelen tegen ZOB. Castricum dat WV-HEDW met 3-0 versloeg is nu de nieuwe koploper in 2A. AMVj, 3-0 zege op Opperdoes, kruipt ook weer dichterbij.

Aalsmeer kon in Broek op Langedijk tegen Bol geen vuist maken. De tegen degradatie strijdende thuisploeg nam na ruim een half uur de leiding na een prima genomen vrije trap.  Aalsmeer stelde daar weinig tegen over. Op het kleine veld kon de ploeg van Anthony Servinus geen momnet indruk maken en kreeg het nauwelijks kansen. De aan zijn schouder geblesseerde Salih Yildiz zat op de bank maar moest in de tweede helft noodgedwongen invallen. Pas bij het inbrengen van de snelle aanvaller werd Aalsmeer gevaarlijk. Het was dat ook niet verrassend dat uit de voorzet van Yildiz Peter Neuvel de bevrijdende gelijkmaker kon maken. Ondanks dat er nog maar enkele minuten te spelen waren kreeg de koploper nog kansen genoeg om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Volgende week speelt Aalsmeer pas om 17:00 uur de thuiswedstrijd tegen Opperdoes in verband met een groot jeugdtoernooi. Servinus mist dan in ieder geval de geschorste Blikslager en Preger terwijl Millenaar maandag een operatie aan de knie ondergaat.

AFC profiteerde niet van de misstap van de koploper. In Zuidoost Beemster werd het 0-0 tegen ZOB. De ploeg van Jeroen Brussee kreeg voldoende kansne om de wedstrijd winnend af te sluiten. Zo stonden onder andere Ben van Kessel en Sandro Pique alleen voor de ZOB-doelman (zie foto).

AMVJ leek na de nederlaag van vorige week kansloos voor de titel maar door het puntverlies van de concurrenten kruipt het toch weer dichterbij. De ploeg van Maurice Kuijper won met 3-0 van Opperdoes. Bij rust was het al 1-0 door een doelpunt van verdediger Bram van der Driest. Na de pauze maakte Wieger Visser en Sander van Dam er 3-0 van.

De grote winnaar is Castricum dat WV-HEDW met 3-0 versloeg. De ploeg van Martin Steenvoorden was bezig aan een goede reeks maar moet nu weer even pas op de plaats maken.  Bij rust stond het 1-0 door een treffer van Duco de Koning. DE beslissing viel plas twee minuten voor tijd toen Maarten van Duivenvoorde de 2-0 maakte. In de blessuretijd zorgde Ruud Drollinga voor de 3-0