Foto Jaap Maars: Thomas Harte in duel met Dylan Hoekzema van DVVA

Aalsmeer en DVVA schieten niets op

De topper in de tweede klasse A tussen Aalsmeer en DVVA heeft vanmiddag geen winnaar opgeleverd. In Aalsmeer werd het 1-1. En vooral Aalsmeer behaalde daarmee het maximale resultaat.

DVVA was aan de Horndreef de betere ploeg en kreeg meer kansen dan de thuisploeg maar het team van Sjaak Tersteeg wist dit overwicht niet in voldoende doelpunten uit te drukken. Na afloop zei Anthony Servinus (trainer Aalsmeer): “ De duels in februari tegen AMVJ en WV-HEDW (directe concurrenten voor de titel, red.) moeten we winnen.”

Op een moeilijk bespeelbaar veld verzuimden beide ploegen te profiteren van de misstap van koploper WV-HEDW (3-3 tegen Monnickendam). De achterstand blijft u zes (DVVA) en zeven (Aalsmeer) punten. DVVA-trainer Sjaak Tersteeg: “ En daar mogen wij het meest van balen. Wij hadden het beste spel en de meeste kansen. We hebben het laten liggen”, zei hij tegen de website Voetbal in Aalsmeer. Servinus kon zich daar wel in vinden: “ Ik ben niet ontevreden met dit gelijkspel. We zijn een paar keer goed weggekomen en misten ook een paar spelers (topscorer Calvin Koster was niet fit en zat op de bank, red.).

Teun Meurs was aan Amsterdamse kant de beste man in de eerste helft en hij bracht via de linkerkant de Aalsmeer defensie vaak in verwarring. Op de 0-1 viel dan ook niets af te dwingen. In de 32ste minuut was doelman Ray Smidt uiteindelijk kansloos. In eerste instantie redde hij nog goed op een schot van Sjoerd Nossin maar nadat de bal eerst nog van de doellijn was gehaald was hij kansloos op de inzet van Floris van der Geest. DVVA vergat na de treffer het verschil groter te maken. Van der Geest had hem voor het inkoppen maar zij inzet belandde op de kruising.

Foto Jaap Maars: Thomas Harte passeert Waleson en maakt de 1-1

Met het inbrengen van Tim Millenaar kwam er iets meer diepte in het spel van Aalsmeer. Toch was de eerste mogelijkheid voor DVVA maar de vrije trap van Daan Bijlaard belandde wederom op de lat. Ook de scheidsrechter hielp Aalsmeer een handje want de overtreding op Meurs was wel degelijk binnen de zestienmeter en niet er buiten zoals hij aangaf.

Het was wel het signaal voor Aalsmeer om meer van zich af te bijten. Steeds vaker kwamen ze in de buurt van het doel van Daan Waleson . Na een kwartier in de tweede helft moest hij de gelijkmaker toch incasseren. Peter Neuvel stuurde met een perfecte pass Thomas Harte de diepte in die vervolgens hard raak schoot.

Het bleef vervolgens bij 1-1 omdat namens Aalsmeer Stefan van der Dussen niet kon scoren en DVVA twee goede mogelijkheden zag worden gestopt door doelman Smidt en de paal en de lat wederom een treffer voor de Amsterdammers in de weg stond. Tersteeg: “ Daar werd ik wel een beetje moe van. Zo vaak hebben we het metaal in een wedstrijd nog nooit geraakt.”