Aalsmeer gaat onnodig onderuit bij Roda’46

Een groot deel heer en meester zijn, legio kansen krijgen, maar nul keer het net vinden. Het overkwam Aalsmeer zaterdag op bezoek bij Roda’46. De thuisclub uit Leusden was wel effectief en pakte een 2-0 zege tegen de ploeg van Cor van Garderen. Voor de keuzeheer worden het nog wel een paar spannende weken in de zaterdag eerste klasse A.

Van Garderen was vrij helder over de nederlaag. “Volledig onverdiend. Dit zijn wedstrijden dat je moet knokken en dat gebeurde wel. Het probleem bij ons lag in de afronding. We moeten die kansen er in schieten. Vooral na rust waren we heer en meester, maar daar heb je niets aan als je de kansen niet afmaakt.”

Aalsmeer, dat het moest doen zonder de geschorste Burak Sitil en Sander Aznar Martinez, begon goed aan het duel. De gasten waren gevaarlijk via onder andere Lilinho Martins en Arnaud van Leeuwen, maar zij hadden het vizier niet op scherp. Roda’46 had dat halverwege de eerste helft wel. Een verkeerde terugspeelbal van Mark Ruessink werd uiteindelijk afgestraft door Mike Maas: 1-0.

Dat was ook meteen de ruststand in deze wedstrijd. In het tweede bedrijf ging Aalsmeer 1-op-1 spelen en was het volgens Van Garderen ”heer en meester”. De bezoekers kregen genoeg kansen. Calvin Koster had pech en een inzet van Martins werd voor de lijn weggehaald.  In het slot ging Aalsmeer alles of niets spelen, maar het lukte de gasten niet meer om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Aan de overzijde viel nog wel een treffer. Gijs Keuning zorgde met het hoofd uit de tegenstoot voor de 2-0 eindstand.

Het betekende voor Aalsmeer, na het verlies vorige week tegen Montfoort, de tweede nederlaag op rij. Voor handhaving heeft Van Garderen en zijn formatie heeft nog wel wat punten nodig. “Maar ik ben gestopt met rekenen. We zijn nog steeds op de goede weg, maar het gaat tot de laatste wedstrijden spannend blijven. En die schorsingen tillen zwaar. Het was zonder Sitil en Martinez een groot gemis.”

Volgend weekeinde neemt Aalsmeer het in eigen huis op tegen SVL. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)