Aalsmeer geeft 3-0 voorsprong weg

Zaterdag tweede klasser Aalsmeer had al met meer dan een been in de eerste klasse kunnen zitten maar de ploeg van Anthony Servinus gaf tegen Marken een kwartier voor een 0-3 voorsprong uit handen. Zaterdag moet in Aalsmeer de kroon op een goed seizoen gezet worden.

Het was misschien van de meest bizarre ontknopingen dit seizoen in een wedstrijd. Aalsmeer stond na ruim een uur spelen met 0-3 voor tegen eersteklasser Marken.  Promotie naar de eerste klasse leek zo goed als zeker. De return zou een formaliteit zijn maar niets is minder waar. Na ruim negentig minuten stond er toch echt 3-3 op het scorebord.

Calvin Koster heeft Aalsmeer vlak na rust op 0-2 gezet

Bij Marken geloofde niemand er meer in. Trainer Charles Loots toonde zijn frustratie door men enkele wilde schoppen in het kunstgras. Supporters riepen al dat de return geen zin meer had. Maar toch gebeurd het wonder van Marken. In de resterende twintig minuten werde de 0-3 achterstand omgezet in een gelijkspel. Kevin Giele scoorde twee keer en Arno Boes maakte vijf minuten voor tijd de 3-3.

Aalsmeer kwam na twintig minuten op voorsprong door Tom Doesburg die na een slim genomen vrije trap van Calvin Koster kon scoren. Koster, afgelopen maandag gekozen tot talent van het jaar, maakte er zelf zeven minuten nar rust 0-2 van. Toen Salih Yildiz Aalsmeer zelfs op 0-3 bracht leek de koers gelopen. Maar dat liep dus even anders.

Marken-Aalsmeer 07

Aalsmeer trainer Anthony Srevinus kon na afloop zijn teleurstelling niet verbergen. Tegen Voetbal in Aalsmeer zei de coach: “Ik kan mij voorstellen dat het publiek vandaag genoten heeft, ik vond het wat minder. Dat zul je begrijpen. Een gelijkspel is niet verkeerd, de manier waarop is doodzonde. We hadden vandaag een heel grote stap kunnen zetten naar de eerste klasse. Met deze uitslag heeft Marken natuurlijk toch weer hoop gekregen, maar we weten elk geval dat er goede moegelijkheden zijn.

”

Marken-Aalsmeer 06

Servinus: “Het was een sterk eerste uur van mijn elftal maar we hadden in de laatste fase uur niets te vertellen. Tempo van Marken ging omhoog en dan zie je dat ze voorin heel veel kwaliteiten hebben. Bal ging sneller rond en de buitenspelers waren onze verdedigers de baas. Daar hadden wij geen antwoord op. En de persoonlijke duels werden door mijn spelers niet meer gewonnen.
Voor volgende week moeten we lering trekken uit ons laatste half uur van vandaag. We hadden na de 0-3 misschien nog een paar goals er moeten inschieten, want die mogelijkheden kregen we. En heel jammer dat Tom Doeswijk er geblesseerd afmoest, hij speelde fantastisch.”