Aalsmeer grote winnaar in 2A

De spanning in de tweedeklasse A neemt met de week toe. Iedere week laten de titelkandidaten wel weer punten liggen. De grote winnaar dit weekend was Aalsmeer. De ploeg van Anthony Servinus won met 2-1 van Zandvoort en zag koploper AFC verliezen van TOB.

Aalsmeer pakte dan wel de drie punten thuis tegen Zandvoort, maar om nou te zeggen dat het verdiend was is wat overdreven. Trainev Servinus: “We wilde zo graag winnen en zijn na de 0-1 achterstand zelfs met vier spitsen gaan spelen. Dan weet je dat je veel kansen weggeeft. We hebben risico genomen maar gelukkig heeft het goed uitgepakt”. Pas in de 70ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een vrije trap van Salih Yildiz werd binnen gewerkt door Stefan van der Dussen (1-1). Servinus: “Ook daarna bleven we voor de winst gaan. Vorige week hebben we dure punten verspeeld en we wilden Zandvoort ook voorbij in de strijd om de tweede periode”.  Na de gelijkmaker kon het alle kanten op. Zandvoort, getraind door Piet Keur, kreeg twee grote mogelijkheden om weer op voorsprong te komen maar verzilverden deze niet. Aalsmeer was uiteindelijk de gelukkigste door in de blessuretijd de 2-1 te maken. Peter Neuvel gaf uiteindelijk het laatste zetje na een ouderwetse scrimmage. Servinus: “Toen we na afloop in de kleedkamer hoorden dat zowel AFC als Castricum niet gewonnen hadden werd er wel even gejuicht. Maar niet voor lang want we weten dat het volgende week zo maar weer anders kan zijn. Dit is een zware competitie”. (foto Jaap Maars: Salih Yildiz in actie)

Aalsmeer staat nu één punt voor op AFC, dat verrassend verloor bij hekkensluiter TOB. De ploeg van Jeroen Brussee verloor in Amsterdam-Noord met 2-1. Ferry Noorthuis was weer eens de grote man voor de thuisclub. Met zijn twee treffers liet hij zien dat hij tot één van de meest scorende spitsen in Amsterdam behoort. Brussee: “Die jongen is een klasse apart en wij hadden vandaag een complete offday. Ik ben er echt doodziek van. De eerste twintig minuten ging het nog wel maar daarna ging er werkelijk niets goed”. Flip de Jong zorgde een kwartier voor tijd vanuit een strafschop nog wel voor dat het 2-1 werd maar meer zat er echt niet in. Voor TOB zijn het zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Het Amstelveense AMVJ won de derby tegen AmstelveenHeemraad met 0-3. Na een gelijkwaardige eerste helft, waarin AMVJ ver beneden haar kunnen speelde, kwam het toch op voorsprong. Imke van Morselaar scoorde na een half uur spelen. Dat zelfde deed hij twintig minuten na rust weer. Diverse spelers stonden buitenspel maar Van Morselaar niet en die kon dus profiteren van de ontstane desorganisatie bij Amstelveen. Mark Schol maakte twee minuten later de beslissende 0-3.

WV-HEDW won dankzij doelpunten van Robert Stuut en Martijn Surie met 2-1 van Opperdoes.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassepagina van zaterdag 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!