Aalsmeer promoveert en knikkert Meteoor na penalty’s uit de derde klasse

De Meteoor is gedegradeerd uit de derde klasse. De ploeg van Gerrie Breugem gaf zondag tegen Aalsmeer in de slotminuten een 0-2 voorsprong uit handen (2-2). Aalsmeer werd daarbij geholpen door een rode kaart van Meteoor-verdediger Romano MacNack. Na strafschoppen verloren de Amsterdammers uiteindelijk, FC Aalsmeer speelt volgend seizoen in de derde klasse.

“Ik had geen moment het gevoel dat wij zouden gaan verliezen”, bekende Breugem, die lijdzaam moest toezien hoe de thuisclub de strafschoppen beter nam: 5-4. Net zoals tijdens het eerste duel, dat in 1-1 eindigde, waren de beste kansen voor de Amsterdammers. Daarnaast gaf de ploeg van Breugem niets weg. “We controleerden het duel. Aalsmeer had niet de kwaliteit in de ploeg om het ons lastig te maken.”

Aalsmeer_Meteoor_05062016_052

Toch viel de openingstreffer pas na zestig minuten. Meteoor-spits Donny Geel opende de score. Toen Milan Looijen vijf minuten daarna de 0-2 maakte, leek het duel beslist. De wedstrijd kantelde volledig door een onhandige rode kaart van MacNack. De verdediger maakte een harde overtreding op Richard de Vries. “Hij kwam onbesuisd in. Echt ongelooflijk. Waarom kwam hij zo hard in? We zullen het waarschijnlijk nooit weten…”

Aalsmeer_Meteoor_05062016_070

De formatie van scheidend coach Erwin Mönnich, dat het afgelopen jaar acteerde in de vierde klasse, rook daarna bloed. Achtereenvolgens Mark Schut (90ste minuut) en Marten Baarse (92ste minuut) scoorden uit de scrimmage. Daardoor werd er verlengd. Hoewel de Amsterdammers met tien man op het veld stonden, kreeg de thuisploeg ook in de verlening geen echt uitgespeelde kansen. Tot de 118e minuut: een schot van Aalsmeer ging maar net naast.

Aalsmeer_Meteoor_05062016_097

Bij die mogelijkheid bleef het. Daardoor moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na een bloedstollende ontknoping was het uiteindelijk Geel die Aalsmeer in extase bracht. De aanvaller van De Meteoor schoot de vijfde strafschop over. Daardoor kon het feest in Aalsmeer losbarsten. “Dit is heel zuur. We waren beter, maar als het je niet lukt om in de twee duels afstand te nemen en een 2-0 voorsprong over de streep te trekken, moet je toch concluderen dat je te weinig kwaliteit in de ploeg hebt”, aldus Breugem.

Aalsmeer_Meteoor_05062016_089

Voor Aalsmeer is de promotie van de zondag het tweede succes in korte tijd. Eerder promoveerde al de zaterdagploeg naar de eerste klasse. “Dit is een geweldig afscheid voor mij als trainer van de zondagselectie”, glunderde Mönnich. “Hoewel we niet ons gebruikelijke niveau haalden en we het tegen De Meteoor heel lastig hadden, heeft mijn ploeg heeft geknokt en gestreden. Ik ben dan ook een trotse coach.”

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)