Aalsmeer maakt zich op voor finale

Zaterdag tweedeklasser Aalsmeer heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de eersteklasse. De ploeg van Anthony Servinus was ook in de return te sterk voor UVV. In Aalsmeer werd het 1-0. Een dubbele ontmoeting met Marken moet nu de beslissing brengen.

Aanstaande zaterdag is het eerste duel op Marken een week later (8 juni) is de return in Aalsmeer. Met Burak Sitil, Calvin Koster en Salih Yildiz weer terug in de basis nadat ze vorige week om diverse redenen afwezig waren maakte Aalsmeer vanaf de eerste minuut het spel. Al waren de eerste kansen voor de bezoekers maar doelman Ray Smidt hield zijn ploeg op de been door de inzet van Almaach en een kopbal van Schut te stoppen.

Het waren ook de enige wapenfeiten van UVV in de eerste helft. Waar Aalsmeer vorige jaar in de nacompetitie nog in de val liep van de counter was het nu een stuk beter voorbereid en speelde het rustig en afwachtend. Dat betekende wel dat er nauwelijks kansen waren voor de thuisploeg.

In de tweede helft zat er wat meer vuur in de wedstrijd. Koster kopte net over na een voorzet van Tim Millenaar en Yildiz verzuimde te scoren toen hij alleen op doelman Bouma afging. Een kwartier voor tijd nam de ploeg van Anthony Servinus steeds meer het initiatief. Het resulteerde uiteindelijk in het bevrijdende doelpunt. Tom Doeswijk zette twee UVV-ers op het verkeerde been en stuurde Koster op pad. Toen de spits oog in oog met Bouma stond was hij niet zelfzuchtig en legde af op Peter Neuvel die vervolgens eenvoudig de 1-0 kon maken. De voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar.

Trainer Servinus tegen Voetbal in Aalsmeer: “ We zijn rustig gebleven en hebben ons niet gek laten maken. Over twee wedstrijden vond ik ons de sterkste en we hebben dus verdiend gewonnen. Volgende week wacht Marken en dat van een hele andere orde.”