Aalsmeer naar de eerste klasse

Drie keer is scheepsrecht voor Aalsmeer. Na twee jaar uitgeschakeld te zijn in de nacompetitie lukte het vandaag wel. Met een 2-0 overwinning op Marken is het officieel gepromoveerd naar de eerste klasse. Op de overwinning viel weinig af te dingen. Marken bleek niet in staat om het Aalsmeer echt moeilijk te maken. De ploeg van trainer Charles Loots mag het volgend jaar in de tweede klasse proberen. De vreugde bij Aalsmeer was groot en coach Anthony Servinius wist wat hem te wachten stond, hij eindigde in de sloot.

Het ging de eerste tien minuten van de wedstrijd nog aardig gelijk op, maar topscorer Calvin Koster brak met een droog schot de ban. In de verre hoek scoorde hij vanaf de rand zestien meter de 1-0. Dit leek al meteen de nekslag voor Marken dat in de rest van eerste helft er niet meer aan te pas kwam. Aalsmeer bleef de bovenliggende partij, zonder zelf ook echt veel kansen te creëren.

Calvin Koster haalt uit voor de 1-0

In de tweede helft een veel feller Marken dat toch voor de laatste kans moest vechten. Aalsmeer overleefde de matige storm en maakte het met de 2-0 halverwege de tweede helft af. Marken kon zich hierna niet meer oprichten en typerend was misschien de rode kaart die het nog kreeg net voor het eindsignaal. Het zat er gewoon niet in voor de bezoekers vandaag.

De feestvreugde bij Aalsmeer was er niet minder om. In grote optocht werd trainer Servinius naar de sloot gebracht voor een frisse duik, waarna de DJ de muziek kon starten. Na WVHEDW is Aalsmeer de tweede club die vanuit zaterdag 2A promoveert naar de eerste klasse. Morgen op onze website een uitgebreide samenvatting van dit duel en de taferelen na afloop.

Foto’s: Jaap Maars