Aalsmeer slacht Amstelveen

VV Aalsmeer heeft in de zaterdag tweede klasse A een mnonsterscore behaald op Amstelveen Heemraad. In Aalsmeer werd het maar liefst 7-0. De ploeg van Anthony Servinus blijft daardoor op één punt van koploper Castricum dat Ton met 1-4 versloeg. Volgende week spelen beide ploegen tegen elkaar. Voor Amstelveen lijkt het nu wel heel moeilijk te worden om degradatie te ontlopen.

De hoge score kwam met name in de tweede helft tot stand. Bij rust stond het pas 2-0 terwijl de tweede treffer pas ene minuut voor het rustsignaal viel. Servinus zei tegen Voetbal in Aalsmeer: “Ik ben tevreden over het spel in de eerste helft. Asl we dit niveau vast kunnen houden maken we volgende week tegen Castricum zeker een kans.” Al na negen minuten opende Calvin Koster de score voor de thuisploeg. Zijn schot  belande in de kruising. Een mooie opsteker zeker gezien het spel dat de ploeg liet zien. Scoren doet het wel vaker dit seizoen maar er werd eindelijk ook weer eens goed gevoetbald. Dit kwam met name door de terugkeer van middenvelder  Mitch van Geldrop.

Amstelveen werd nauwelijks gevaarlijk, of het moest door een foutje aan Aalsmeer kant zijn. Doelman Ray Smidt moest een keer zijn kunsten vertonen door een bal uit de bovenhoek te tikken.  Het was de enige kans voor de gasten uit Amstelveen. Het duel was toen al beslist. Koster had in de 42ste minuur voor de 2-0 gezorgd.

Salih Yildiz maakte er tien minuten na rust, na een lange solo, de 3-0 en toen was het hek van de dam. In een mum van tijd liep Aalsmeer uit naar een monsterscore. Peter Neuvel werd niet treuggefloten wegens buitenspelen en kon de 4-0 maken. In de 80ste minuut zorgde hij eveneens voor de 5-0. Koster maakte zijn derde en vierde van de middag in de slotfase van het duel; 7-0. Servinus: “Over de eerste helft was ik tevreden, na rust waren we ondanks de vijf doelpunten minder scherp. Je merkt dat spelers al bezig waren met volgende week. We moeten proberen te blijven voetballen, niet lukraak de ballen naar voren schieten. Laten we volgende week die zorgvuldigheid tegen Castricum langer zien, maken we daar zeker een kans op een goed resultaat.”

Voor Amstelveen was het de grootste nederlaag in twaalf jaar. In 2000 verloor het met 8-0 van Marken maar dat was toen nog in de eersteklasse. Nu is ineens de derde klasse dichtbij.
Foto’s: Hans van Beek