Aalsmeer voor tweede keer te sterk voor koploper AFC

In de zaterdag eerste klasse A heeft AFC voor het eerst sinds 8 oktober 2016 een nederlaag geleden. Opnieuw was FC Aalsmeer te sterk. De ploeg van Cor van Garderen won aan de Boelelaan met 1-2. Maandag een uitgebreide samenvatting van onze wedstrijd van de week.

De schade voor AFC, dat voor de wedstrijd met twaalf punten voor stond op de nummer twee, is minimaal want alle achtervolgers, met uitzondering van SVL, verspeelden ook weer punten. De voorsprong bedraagt nu nog elf punten. Wat betreft is er geen man over boord. Nihom: “Het is nu wel even kijken hoe mijn spelers reageren op de nederlaag en hoe ze dat de komende week gaan oppakken.”

Bij Aalsmeer kijkt men nog steeds naar de onderkant van de ranglijst, maar terecht is dat niet gezien het vertoonde spel. Al zeven weken is de ploeg ongeslagen (met vijf zeges) en de Aalsmeerders kunnen zomaar de verrassing van de derde periode worden. Ook tegen AFC liet het zien dat er meer in zit dan de huidige zevende positie op de ranglijst.

Foto Tom Poederbach | Daan Brinkman (l) in een gevecht om de bal met Mark Ruessink

De eerste kans van de wedstrijd was voor AFC, toen Pepijn Veerman Mauritsio Helstone de mogelijkheid bood om de score te openen. De beste kansen waren echter voor Aalsmeer. Na een goede aanval via Michael Kocon en Sander Aznar Martinez was Koster dichtbij de openingstreffer. Een schot van Kocon en een kans voor Tom Doeswijk gaven aan dat Aalsmeer de beste kansen kreeg. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Een verkeerde kopbal van Burak Sitil kwam zo voor de voeten van Michael Malmberg. Die aarzelde niet en passeerde doelman Giovanni Santangelo (1-0).

Na rust, toen AFC vernomen had dat alle achtervolgers weer op achterstand stonden, gaf de thuisploeg de voorsprong binnen een kwartier uit handen. Eerst verzuimde Malmberg de 2-0 te maken toen hij alleen op Santangelo af ging en een minuut later (51ste minuut) maakte Kocon de 1-1. Sitil kopte een corner hard in, maar Daryl Gerritsen haalde de bal nog van de lijn. In de rebound was Kocon attent. Negen minuten later was het weer raak, opnieuw uit een dood spelmoment. Een vrije trap van Epi Kramers werd door Martinez achter Van Ingen gekopt. Nihom: “We werden afgestraft voor onze arrogante houding. Misschien heb ik daar in de rust wel aan bijgedragen door de tussenstanden van onze achtervolgers te noemen.”

Foto Tom Poederbach | Thomas Harte haalt de inzet van Michael Malmberg van de lijn

In het resterende half uur moest Aalsmeer behoorlijk achteruit. AFC kreeg voldoende kansen op de gelijkmaker, die gezien het spelbeeld ook wel verdiend was geweest. Floris Dokkum (twee keer), Veerman en Malmberg kregen de bal er niet in en een inzet van invaller Paddenburg werd door Harte van de doellijn gekopt. Een overtreding van Pique op Helstone zorgde nog voor een hachelijke slotminuut. Na een aantal halve mogelijkheden zag Malmberg zijn schot door Sanatangelo, via de lat, over worden getikt. Zo hield Aalsmeer stand en leed AFC haar eerste nederlaag na elf overwinningen.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.