Home / Algemeen / Aalsmeer verdient bij SVL meer dan een gelijkspel

Aalsmeer verdient bij SVL meer dan een gelijkspel

Waar Aalsmeer tegen AFC zeer effectief met haar kansen omsprong, ging het op dat vlak tegen SVL minder goed. De formatie van trainer Cor van Garderen wist net als de thuisploeg niet te scoren: 0-0. Met zeven punten uit zeven duels bezet de promovendus momenteel de tiende plek in de zaterdag eerste klasse A.

“Een 0-0 gelijkspel bij SVL is natuurlijk een hartstikke goed resultaat, maar achteraf gezien vind ik dat we te weinig hebben gekregen. Na een twijfelachtig begin waren wij de betere ploeg en qua kansenverhouding vind ik dat wij verdiend hadden deze wedstrijd te winnen”, blikt Van Garderen terug naar het gelijkspel tegen de degradant uit de Hoofdklasse.

In een weinig sprankelende eerste helft was SVL in het begin de bovenliggende partij. “We waren de eerste tien minuten niet bij de les. Daarna waren wij wakker”, aldus Van Garderen die met zijn oude club Eemdijk de thuisclub uit Langbroek door en door kent. “Ik weet hoe ze spelen. Een echte dorpsclub, die veel fysiek spel in de strijd werpt, veel duels op zoekt en daarbij veel sart. Ik heb mijn jongens daar vooraf voor gewaarschuwd.” SVL was voor de rust dichtbij een treffer. Willem Baaij zag zijn schot uiteenspatten op de paal.

In het tweede bedrijf was Aalsmeer meerdere keren gevaarlijk en liet het via onder andere Calvin Koster en Lilinho Martins grote kansen liggen. Maar de allergrootste mogelijkheid was volgens Van Garderen voor Ephraim Adriaansz. “Dat speelse moet er uit. Ephraim had bij die situatie de bal gewoon breed moet leggen. Dan win je hem gewoon. Bij dat soort momenten moeten we slimmer worden.”

Het eindigde zoals het begon in Langbroek. “Als het slecht was zoals tegen De Merino’s zeg ik het ook, maar vandaag deden we echt niet onder voor SVL. In de tweede helft moet je twee a drie goals maken en gewoon winnen. Tegen AFC benutten we drie goals uit zes kansen. Tegen SVL nul uit zes. Maar al met al 0-0 uit bij een degradant uit de Hoofdklasse, dat is keurig.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

 

 

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!