Home / Algemeen / Aalsmeer verslaat wederom AMVJ
Foto Jaap Maars: Salih Yildiz glipt langs de AMVJ defensie

Aalsmeer verslaat wederom AMVJ

Aalsmeer zal nog wel even de angstgegner van AMVJ blijven. Wederom was Aalsmeer de sterkste in de confrontatie. Op sportpark De Dreef werd het maar liefst 5-2. Grote man aan Aalsmeerse kant was Calvin Koster. Hij nam maar liefst vier van de vijf treffers voor zijn rekening.

Echt druk was het niet langs de lijn. Op de topper in 2A waren slechts 125 toeschouwers afgekomen. Veel te weinig gezien het aantrekkelijke duel dat de wel aanwezige toeschouwers werd voorgetoverd. Vooral de eerste helft was van een behoorlijk niveau met maar liefst vier doelpunten (3-1). Een lange periode was Aalsmeer de bovenliggende partij. Het kreeg de meeste kansen en verzilverde er ook een drietal van. Trainer Servinus was blij met de zege maar fluisterde na afloop tegen AMVJ-trainer Maurice Kuijper wel dat de zege wat geflatteerd was. De zege voor Aalsmeer was verdiend al was Kuijper het daar niet mee eens: “Ik vond ons veldspel op z’n minst even goed als dat van Aalsmeer. Alleen op cruciale momenten lieten wij het afweten. In verdedigend en aanvallend opzicht.”

Foto Jaap Maars: Calvin Koster scoorde vier keer tegen AMVJ

Aalsmeer kende een slechte repetitie donderdag op de training en na afloop schijnen er de nodige woorden gevallen te zijn. Servinus: “Wat daar gebeurt is ga ik je niet vertellen.” Effect heeft het wel gehad want Aalsmeer was gedreven en tot op het bot gebrand om de overwinning binnen te halen.

Er waren nog vijf minuten gespeeld of de jonge AMVJ-doelman Yannick van der Meijs kon de bal al uit het doel halen. Calvin Koster maakte zijn eerste van de middag uit een corner van Salih Yildiz. Het was de eerste domper voor AMVJ en niet veel later volgde de tweede toen Tjerk Veltman geblesseerd moest uitvallen met een blessure.

De snelle voorsprong gaf de thuisploeg vleugels. Peter Neuvel was dicht bij de 2-0 maar niet veel later, na een kwartier spelen, was het wel weer raak.  Een prachtige schaarbeweging van Salih Yildiz bracht verdediger Jimmy Jansen aan het duizelen, de voorzet vanaf de achterlijn bereikte middenvelder Mitch van Geldrop precies in de loop. Vanaf acht meter was Van der Meijs kansloos op de zuivere inzet van de Aalsmeerder.

Vijf minuten voor rust kwam AMVJ, dat zorgvuldig aanvallend bleef voetballen, terug in de wedstrijd. Beste man bij de Amstelveners Imke van Moorselaar werd tegen de rand van het strafschopgebied gevloerd, de grote doelkans die alsnog voor AMVJ ontstond werd onterecht teruggefloten. Geen voordeel, tot grote woede van de bezoekers. De boosheid temperde tien seconden later pas toen AMVJ uit de vrije trap in derde instantie, na eerst twee uitmuntende reddingen van doelman Ray Smidt, via Wieger Visser binnen vloog.

 

Foto Jaap Maars: Ilker Yildiz viel goed in tegen AMVJ

Voor het eerst in de wedstrijd kreeg de thuisploeg het moeilijk. Calvin Koster bracht op slag van rust opluchting voor Aalsmeer. Hoe de spits de bal precies voor de voeten kreeg is nauwelijks na te vertellen. Als een knikker in op hol geslagen flipperkast belandde het speeltuig via vijf, zes verschillende voeten opeens voor de benen van vrijstaande Koster. En ja…dan kun je de goal al tellen.

AMVJ verzuimde kort na rust wederom een aansluitingstreffer te fabriceren. Van Moorselaar faalde vanaf dertien meter met vrij zicht op Smidt. Kuijper: “De vijf minuten voor en na de pauze waren belangrijke momenten voor ons. Een knullige tegentreffer en zelf missen we een grote kans. Het had er voor ons heel anders kunnen uitzien. Nu moesten we risico’s nemen en Aalsmeer loeren op meer treffers.”

Aalsmeer, liep twintig minuten voor tijd uit naar 4-1. Opnieuw stond Koster op de juiste plek, hoewel de actie vooraf van Salih Yildiz aan de zijlijn de meeste aandacht verdiende.

En nadat de gasten via een terechte strafschop door Jonne Seriese terugkwamen tot 4-2 was het slotakkoord heel toepasselijk voor clubtopscorer Calvin Koster. Invaller Ilker Yildiz gleed op rechts soepel langs zijn tegenstander en legde op het juiste moment af op de veelscorende aanvaller.

Met dank aan Klaas Leegwater, www.voetbalinaalsmeer.nl
Foto’s Jaap Maars

Send this to a friend