Aalsmeer wederom te sterk voor WVHEDW

WVHEDW heeft opnieuw niet kunnen winnen van Aalsmeer. Net als de eerste ontmoeting tussen beide teams was de hekkensluiter te sterk (2-0). Voor WVHEDW, dat bezig was aan een sterke reeks, betekende ook dat het kleine beetje hoop op de tweede periode hiermee verkeken was.

Voorafgaand aan het duel met Aalsmeer had WV nog een klein kansje om er stiekem met een periodetitel vandoor te gaan. Daarvoor moest Zwaluwen 30 verliezen bij RCL en moest de ploeg van Martin Steenvoorden zelf met meer dan vier doelpunten verschil winnen. Aalsmeer, dat veruit de meeste tegendoelpunten heeft moeten incasseren, kon dan de ideale tegenstander zijn.

In de eerste helft waren de beste kansen ook absoluut voor de bezoekers. Uit een steekbal van Jesse Stroomberg kon Jermaine Fitz James alleen op Aalsmeer doelman Ray Smidt af, maar de aanvaller schoot wild naast. WVHEDW probeerde veelvuldig de zijkanten te zoeken om het Aalsmeer daar lastig te maken. Bijna leken Indy van Koert en Peter van Neuvel Aalsmeer op een onverwachte voorsprong te zetten. WVHEDW-aanvoerder Sander Driehuis verspeelde de bal aan Neuvel, die op zijn beurt Van Koert in staat stelde om te scoren. Het was echter scheidsrechter Greveling die buitenspel constateerde en het doelpunt afkeurde.

Aalsmeer-WVHEDW 03

Diezelfde Driehuis was aan de andere kant dichtbij een treffer, maar de verdediger mikte over nadat een corner van Ashraf Azzouz verlengd werd door Stroomberg. Aalsmeer wist hier niet veel tegen over te stellen en mocht van geluk spreken dat Floris Dokkum WVHEDW niet alsnog op voorsprong zette. Op aangeven van Stroomberg, die zijn tegenstander aan de rechterkant passeerde, kon Dokkum vrij inschieten, maar zijn inzet ging naast. Omdat ook deze dot van een kans er niet inging, stond het bij de rust nog steeds 0-0 op Sportpark Hornmeer.

Aan het begin van de tweede helft was WVHEDW opnieuw als eerste gevaarlijk. Fitz James werd opnieuw de ruimte in gestuurd door Stroomberg. De aanvaller speelde de bal alleen te ver voor zich uit en daardoor kon Smidt op tijd ingrijpen. In die tweede helft speelde WVHEDW een stuk slordiger en dat gaf Aalsmeer wat meer kans om ook in de wedstrijd te komen. De ploeg van Anthony Servinus kwam onverwachts zelfs op voorsprong. Een vrije trap van Salih Yildiz werd al dan niet geschampt door Nick Duijn en daarmee was Ramon Freriks op het verkeerde been gezet. Na de 1-0 voor de thuisploeg werd het spel er niet beter op en kregen de bezoekers meer gele kaarten dan kansen te zien.

juichen Aalsmeer-WVHEDW 08

WVHEDW ging steeds slordiger spelen, maakte haast en daardoor ook veel fouten. Bij geklungel achterin werd Aalsmeer zelfs in staat gesteld om de 2-0 te scoren. Van Koert veroverde de bal van Stijn Knigge en gaf netjes af op Wesley van Schaik, die simpel kon inschieten. Het enige wat WVHEDW nog produceerde was een schot van Simon Admiraal, maar deze kon gepakt worden door Smidt. Hierdoor verloor WVHEDW voor de tweede maal in deze competitie van Aalsmeer en is ook de winst van de tweede periode niet meer aan de orde.

Aalsmeer-WVHEDW 07

Martin Steenvoorden was na afloop kritisch op zijn team. Steenvoorden: “Het was vandaag niet goed, soms zelfs heel slecht. In de eerste helft zijn we niet zakelijk genoeg om de kansen die we krijgen af te maken. In de tweede helft speelden we heel slecht voetbal en op basis daarvan is dit een terechte nederlaag.” De trainer zag vandaag niet de wil om te winnen bij zijn team. “Het was een beetje lauw en het is natuurlijk confronterend als je zo slecht voor de dag komt.”, aldus Steenvoorden. “Maar dat beseffen de jongens zelf ook. We weten dat het van diep moet komen, maar we kunnen een sterke serie neerzetten. Het is daarom ook zaak om de draad weer op te pakken en door te gaan.”