Aalsmeer wil niet dezelfde fout maken als drie seizoenen geleden

Aanstaande zaterdag start FC Aalsmeer aan een vernieuwd avontuur in de eerste klasse. De promovendus wil niet dezelfde fout maken als drie seizoenen geleden, toen het na een seizoen roemloos seizoen direct weer degradeerde.

“De angst zit in het lijf van sommige spelers als ze terugdenken aan dat seizoen”, zegt trainer Cor van Garderen. Maar van een herhaling zal zeker geen sprake zijn. “Het zijn andere tijden en de spelers zijn een stuk volwassener geworden. Ik twijfel er niet aan dat we minimaal in de middenmoot eindigen. Het zal natuurlijk moeten blijken, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Foto Jaap Maars: De topscorer van vorig seizoen Michael Kocon
Foto Jaap Maars: De topscorer van vorig seizoen Michael Kocon (l)

Van Garderen, die gaat beginnen aan zijn derde seizoen in Aalsmeer, werd vorig seizoen kampioen. Na een beslissingswedstrijd tegen FC Almere nam zijn ploeg de strafschoppen beter zodat, net als in 2013 (toen via de nacompetitie), de promotie naar de eerste klasse een feit was.

Wat drie jaar volgde was een dramatisch seizoen. Aalsmeer verloor twintig van de 26 wedstrijden en kreeg maar liefst 71 doelpunten tegen. De ploeg, toen onder leiding van Anthony Servinus, mag nu dus een nieuwe poging wagen om zich te handhaven in de eerste klasse. Van Garderen: “Ik heb als trainer veel ervaring op dit niveau (onder andere bij Eemdijk, Lelystad en Putten, red.) en ik weet wat er nodig is om niet te degraderen.”

Foto Jaap Maars: Epi Kraemer loopt juichend weg na zijn treffer tegen Legmeervogels
Foto Jaap Maars: Epi Kraemer loopt juichend weg na zijn treffer tegen Legmeervogels

“We hebben een goede voorbereiding gehad. Zowel als het gaat om de uitslagen als om het spel wat we lieten zien. We zijn er absoluut sterker op geworden. Gino Pique (van Zeeburgia, red.) is een stabiele factor op het middenveld en Lilinho Martins (Legmeervogels) en Epi Kraemer (Sportlust’46) zijn een absolute aanwinst voor het team. En als ik het vergelijk met de vorige keer in de eerste klasse dan zie ik dat jongens als Doeswijk, Sitil en Van Schaik veel meer ervaring hebben. Die zijn echt gegroeid.”

Zaterdag begint Aalsmeer het seizoen thuis tegen het gerenommeerde Zuidvogels. Klik hier voor het complete programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Jaap Maars: Legmeervogels – Aalsmeer (1-2)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!