Aangeslagen De Dijk ook onderuit bij concurrent TEC

Tweededivisionist De Dijk heeft de zoveelste rumoerige week niet op een goede manier achter zich kunnen laten. Op bezoek bij hekkensluiter TEC in Tiel ging de ploeg van de vrijdag teruggekeerde Jochem Twisker met 2-0 onderuit. Met het uitvallen van doelman Roy Pistoor (blessure) en Raymond Baten (rode kaart) kregen de Amsterdammers de zoveelste knauw te verwerken.

Twisker gaf vrijdag al aan dat afgelopen week niet de meest ideale voorbereiding was geweest op de belangrijke degradatiekraker. De oefenmeester miste de laatste training in aanloop naar TEC-uit omdat hij maandag zou zijn ontslagen, maar dit werd op vrijdag teruggedraaid. Vanwege een zeer krappe selectie, mede door schorsingen van Tony Tol en Robert Verschraagen en het afhaken van Jack Tuijp eerder deze week, was hij zelfs genoodzaakt vier jeugdspelers op de bank plaats te laten nemen.

In de openingsfase ontsnapte ontsnapte De Dijk al een een vroege openingstreffer van Matthijs van Gessel, die met een kopbal de paal trof. Na een klein halfuur was het wel raak. Uit één van de zovele hoekschoppen maakte Migiel Zeller de 1-0. Tot overmaat van ramp moesten de gasten vlak daarna zelfs met tien man verder. Raymond Baten kwam met gestrekt been in op TEC-doelman Sebastian van der Sman en kon met een rode kaart de kleedkamers opzoeken.

Een paar minuten na de rust zagen de Amsterdammers ook Roy Pistoor naar de kleedkamers gaan. De doelman raakte in duel met Robby Holder geblesseerd aan zijn kuit en moest zich laten vervangen door reservekeeper Nick Borgman. Met tien man was De Dijk niet bij machte om serieus gevaar te stichten en beperkte het zich tot verdedigen. Toch slaagde TEC erin de voorsprong te verdubbelen door een beheerst schot van Wimilio Vink, die De Dijk in de heenwedstrijd ook pijn deed: 2-0.

De nederlaag betekende dat het verschil met de directe degradatiestreep is geslonken tot één punt. Wel blijft De Dijk vijftiende staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)