Home / Algemeen / Aanhaken of afhaken voor OFC tegen Jong Vitesse

Aanhaken of afhaken voor OFC tegen Jong Vitesse

Beloftenteams kunnen voorzichtig als angstgegner worden genoemd voor OFC. Sinds die ploegen hun intrede hebben gemaakt in de Derde Divisie, wonnen de Oostzaners slechts één keer: 1-0 tegen Jong FC Den Bosch. Komend weekend komt koploper Jong Vitesse op bezoek, wanneer het voor OFC aanhaken of afhaken is.

Uit de laatste vijf wedstrijden pakte OFC slechts zes punten. En dus maakte de ervaren doelman Atam Koroglu na het gelijkspel tegen Westlandia (1-1) van de gelegenheid gebruik om zijn teamgenoten toe te spreken. “Tegen de onderste ploegen moeten wij de volle buit pakken. Je wordt kampioen tegen de kleintjes. Het kan niet dat we dit seizoen zeven punten hebben verspeeld tegen zulke ploegen, ook al krijg je een lullige strafschop tegen, zoals afgelopen weekend. Het enige wat ik ons dan kwalijk kan nemen, is dat wij het voorin niet afmaken.”

Foto Rob Beense | De geschorste Romano de Jonge vorig seizoen in actie tegen Jong FC Den Bosch, de enige keer dat OFC van een beloftenteam won

Bovendien tempert hij de verwachtingen die OFC bij de buitenwacht heeft. De Oostzaners worden gezien als titelkandidaat, maar Koroglu houdt het bij ‘outsider’. “Iedereen heeft het over ons en niet over een Jong Vitesse of UNA dat kampioen moet worden.. Vergeet niet dat het vorig jaar aan een zijden draadje hing en we aan degradatie zijn ontsnapt. Er is een plan gemaakt om richting de Tweede Divisie te gaan en daarvoor zijn er vijftien nieuwe spelers gekomen. Ik vind dat je daar heel voorzichtig in moet zijn. Met zo’n groot aantal duurt het altijd even voordat je een team bent. Voor ons is het doel een plek bij de eerste vier en dan via de nacompetitie omhoog gaan.”

Bij winst zondag vindt OFC de aansluiting, een nederlaag betekent dat de achterstand naar tien punten groeit. Koroglu schuift de gasten uit Arnhem in de favorietenrol. “Je kan wel wat als je onderdeel uitmaakt van de selectie van Vitesse. Wij zijn de underdog en misschien heeft dat wel een positieve werking”, verwacht de sluitpost. “We moeten veel strijd leveren, keihard werken en daar vanuit kunnen we vrij voetballen. Gelukkig komen wij tegen voetballende ploegen vaak beter tot ons recht.”

Foto boven: Peter Seijmour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)