Aantrekkelijk duel tussen DSOV en Zwanenburg kent geen winnaar

In de zondag derde klasse C hebben DSOV en Zwanenburg de punten moeten delen. In het spektakelstuk kwam het elftal van Edwin Eefting snel op een 2-0 voorsprong. DSOV rechtte haar rug in de tweede helft en kwam in de absolute slotfase terug tot 2-2, wat tevens de einduitslag was.

De wedstrijd brandde meteen los, in de derde minuut was het 1-0. Een vrije trap van Jordy Vierbergen werd door de muur van richting veranderd. Hierdoor kon Rick Buijs de bal simpel binnen werken. DSOV probeerde met aanvallen via de flanken iets terug te doen, doelpunten leverde dit echter niet op. In de vijftiende minuut kwam Zwanenburg op een 2-0 voorsprong, ditmaal kopte Rick van Veen een voorzet van linksback Vierbergen raak.

Na de onderbreking ging DSOV op jacht naar treffers. In de 48e minuut redde Zwanenburg-keeper Remco van Schagen op een kopbal van Rick Gladon. Een aantal minuten later bereikte Robert Mooij met een crossbal Bryan Wilderom die Van Schagen passeerde: 2-1. Rick Buijs en Daan de Graaf probeerden met schoten de marge van Zwanenburg te herstellen maar dit lukte niet.

DSOV-doelman Jan Ziere ging in de fout toen hij bij de achterlijn invaller Kasper Karelse wilde uitspelen. Karelse ontfutselde de doelman de bal en zette voor op Leroy van Maaren. Die controleerde het leer, kapte zijn tegenstander uit en leek de bal in het lege doel te kunnen schuiven. Een overtreding voorkwam dat en scheidsrechter Pieters zag hier, tot ieders verbazing, geen strafschop in. In de absolute slotfase kreeg Zwanenburg alsnog een treffer om haar oren. Het eerste balcontact van Richard Olthof leverde uiteindelijk de gelijkmaker op. De invaller scoorde met  een kopbal na een vrije trap van Bryan Wilderom.  Hierna werd er niet meer gescoord en dus eindigde het spektakelstuk in een 2-2 gelijkspel.

Foto: Facebook DSOV

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)