Aantrekkelijk duel tussen JOS en WVHEDW

Het oefenduel tussen JOS Watergraafsmeer (Zondag eerste klas ) en WV-HEDW is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Vooral JOS Watergraafsmeer lijkt klaar voor het nieuwe seizoen.

De resultaten van de ploeg van Sander Middelbeek in de voorbereiding zijn zeer positief. Met uitzondering van de wedstrijd tegen hoofdklasser EDO (2-2) werden alle duels gewonnen. Ook tegen WV-HEDW trok JOS aan het langste eind.

Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Het was een eigen doelpunt van Stanley Jongkind die doelman Mitchell Dijkstra passeerde. Twee minuten voor rust was het Paul Bekker, vorig seizoen topscorer van Amsterdam, die voor de 1-1 zorgde.

JOS WV

Na rust werd JOS Watergraafsmeer steeds sterker. WV-HEDW speelde op het randje en gebruikte de nodige fysieke kracht wat regelmatig gepaard ging met overtredingen. JOS liet zich echter niet van de wijs brengen en creëerde een aantal mogelijkheden. Bekker en Lokken. Toch was het wederom Bekker die scoorde. Hij kopte een vrije trap van Maurice Renger binnen. Het bleek later de winnende goal te zijn.

Zowel JOS als WV-HEDW lijken klaar voor het Kampioenschap van Amsterdam komend weekend. JOS moet echter dinsdag al weer aan de slag. Haar bekerwedstrijd tegen Volendam werd in verband met het KVA verschoven naar aanstaande dinsdag.

Verslag en foto’s: Martin van Zurk