Aanvaller Ike Bruce per direct van Breukelen naar ZSGOWMS

ZSGOWMS versterkt zich per direct met aanvaller Ike Bruce. Bruce komt over van FC Breukelen. De aanvaller kwam eerder uit voor OFC. De 31-jarige Bruce moet voor de broodnodige doelpunten zorgen bij ZSGOWMS, dat op dit moment op een nacompetitieplek staat in de zondag tweede klasse B.

Bruce ging afgelopen zomer van OFC naar zaterdag hoofdklasser Breukelen, maar kwam daar nauwelijks tot spelen toe. “Na de eerste wedstrijd tegen Achilles Veen ging ik naar Ghana voor een maand. Dat was van te voren afgesproken. Kort nadat ik terug was kreeg ik een conflict met de trainer en was de vertrouwensband weg. Toen had ik gekozen om te stoppen”, aldus de aanvaller.

In de winterstop werd Bruce benaderd door ZSGOWMS-middenvelder Kemal Gezer. “Hij zei dat ZSGOWMS spelers nodig had. Ik wilde eigenlijk het liefst niet in de tweede klasse spelen, maar heb na de winterstop toch een paar keer mee getraind en ook oefenwedstrijden gespeeld. Dat ging goed. Toen heb ik met Breukelen en de KNVB een overschrijving kunnen regelen. Gelukkig is dat gelukt.”

Bruce is gehaald voor de spitspositie en moet voor de broodnodige doelpunten zorgen. “Eigenlijk ben ik een buitenspeler. Dat heeft ook mijn voorkeur. Maar ik ben groot, fysiek en sterk. Dus ze willen me in de spits hebben. Maar ik heb daar eigenlijk nooit gestaan.”

De aanvaller heeft er vertrouwen in dat ZSGOWMS zich gaat handhaven. “Het is op zich een goed team. We hebben goede spelers, zoals keeper Randy Sanches, Chris Dolger en Maceo Rigters. Alleen ZSGOWMS scoort gewoon niet. Dus ik wil gewoon mijn best doen. Ik wil in ieder geval niet degraderen. Dat sowieso niet. Dan zien we in de zomer wel verder.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: Facebook ZSGOWMS

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)