Aanvoerder Noordwijk naar DVVA

Een opmerkelijke transfer voor het Amsterdamse voetbal. Bram Meurs, de laatste vier jaar aanvoerder van topklasser Noordwijk, zal volgend seizoen de overstap maken naar DVVA. Meurs (31) heeft besloten om het topniveau vaarwel te zeggen en kiest vooral voor de sfeer bij DVVA. Daarnaast speelt het een rol dat zijn broer, Teun Meurs, ook actief is bij DVVA. Hoewel deze eerder aangaf te stoppen in het eerste, zal hij waarschijnlijk nu die mening herzien. De broers willen nog een keer samen in het veld staan. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Bram Meurs.

Een opmerkelijke overstap van de topklasse naar de tweede klasse.
Meurs:’Ik heb bij elkaar nu acht jaar in het eerste van Noordwijk gespeeld. Het is mijn club, maar toch merkte ik dat de motivatie minder werd. Het reizen brak me vooral op en daarnaast heb ik een eigen bedrijfje. Het is de tijd voor mij om niet meer alleen met voetbal bezig te zijn.’

Meurs speelde in de jeugd bij Eindhoven en PSV. In de senioren keerde hij terug naar Eindhoven, waar na twee jaar zijn contract niet werd verlengd. Daardoor besloot hij naar Noordwijk te gaan. Hier voetbalde hij vier jaar, alvorens hij een uitstapje maakte met een jaar Spaanse derde divisie en een jaar IJsselmeervogels. De laatste vier jaar speelde hij weer bij Noordwijk, waar hij ook de vaste aanvoerder was. Een aantal clubs wisten van zijn vertrek en zochten contact met hem.

Meurs:’Ik heb meerdere keren gesproken met AFC. Op een of andere manier lukte dat niet. Zij vonden dat ze al teveel spelers hadden zoals ik. Dat ketste af. Daarna waren Swift en JOS Watergraafsmeer in beeld. Ik heb daar wel over nagedacht, maar toen definitief voor DVVA gekozen, die mij al heel wat keren hadden gevraagd. Het is vooral de sfeer die mij aanspreekt. DVVA is een club die buiten de wedstrijden nog veel meer organiseert. Mijn broer is daar vaakbij betrokken. Ik denk dat ik me daar thuis ga voelen.’

Over de ambities die hij heeft met DVVA kan Meurs weinig zeggen.
Meurs:’Ik ken de spelers niet goed en weet ook weinig van de tegenstanders af. DVVA speelt in principe om de nacompetitie te halen en daar ga ik ook voor volgend jaar. Eenmaal in het veld wil ik toch het hoogst haalbare. Buiten het veld creëer ik wat meer vrijheid voor mezelf, doordat we bijvoorbeeld maar twee keer trainen.’

DVVA heeft er dus een topspeler bij volgend seizoen. Meurs moet wel weer volledig fit raken, want in de laatste competitiewedstrijd voor Noordwijk liep hij tegen een knieblessure aan.

Meurs:’Ik heb er heel veel zin in. Mijn broer (Teun red.) zal ook weer zijn best moeten gaan doen als hij terugkomt van wereldreis. Hij wilde graag nog een keer samen met mij spelen. Nou ik ben er, nu zal ie wel moeten.’

Bram Meurs in het uitshirt van Noordwijk tegen Scheveningen
Bram Meurs in het uitshirt van Noordwijk tegen Scheveningen

Foto: Dick van Duijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!