Aanvoerder Trevor Strobbe volgt Guezen op als trainer bij De Meteoor

Twee weken nadat bekend werd dat Don Guezen stopt als trainer heeft De Meteoor de opvolger al gevonden. Aanvoerder Trevor Strobbe neemt komende zomer het stokje van Guezen over. De 34-jarige verdediger stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. Guezen besloot door het gebrek aan tijd te stoppen als trainer van De Meteoor.

Strobbe is dus bezig aan zijn laatste seizoen als speler van De Meteoor. Dat hij zou gaan stoppen met voetballen was voor hem wel duidelijk. “In augustus word ik 35. Het zat er aan te komen. Ik herstel na wedstrijden minder snel dan vroeger en ik heb thuis ook twee jonge kinderen die natuurlijk ook aandacht willen.” Strobbe is momenteel jeugdtrainer bij SDZ. Het was voor hem duidelijk dat hij verder wilde met het trainerschap. “Ja, ik wilde sowieso trainer blijven. Ik heb een fantastische tijd bij SDZ gehad. Ik was ook met hen in gesprek, maar toen kwam dit op mijn pad. De Meteoor is toch mijn club.”

Foto John Beckman | Strobbe vorig seizoen in actie tegen Arsenal

De aanvoerder gaat onder andere samenwerken met zijn vader Louis, die trainer van het tweede is. “Op de trainingen zullen we een duo vormen. Bij thuiswedstrijden zit hij naast me op de bank en ik ook bij het tweede.” Aan het begin van het seizoen leek De Meteoor om de bovenste plekken mee te gaan doen, maar inmiddels is de ploeg van Don Guezen afgezakt naar de zesde plaats in de zondag vierde klasse E. “Ik hoop dat we bij de eerste vijf eindigen. Daar hebben we de ploeg voor. We moeten wel meer als team werken. Het plezier moet terug komen. We zijn een weekend weg geweest naar Vaals. Dat soort uitjes helpt ook om weer plezier in de groep te krijgen.”

Strobbe heeft voor een jaar getekend, met een optie voor nog een jaar. Hij wil nog geen uitspraken doen over doelstellingen volgend seizoen. “Ik ben vooral trots dat ik hoofdtrainer mag worden bij zo’n mooie club en ben uiteraard ook trots dat mijn vader assistent wordt. De rest van de staf blijft ook, dus mooier kan niet. Hopelijk blijft de groep in tact. Er komt een groot aantal A-junioren aan met veel potentie. Daarnaast probeer ik nog een paar oude bekenden naar Meteoor terug te halen. We gaan er een mooi jaar van maken.”

Tekst: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)