Home / Algemeen / Aanvoerders Ouderkerk kijken uit naar nieuw ‘prestatie-elftal’

Aanvoerders Ouderkerk kijken uit naar nieuw ‘prestatie-elftal’

Ruim een maand geleden maakte sv Ouderkerk bekend een prestatie-elftal voor de zondag te creëren. Dit nadat de spelersgroep had aangegeven samen te willen voetballen in één elftal, op hoog niveau. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Michel Zeegers (aanvoerder zaterdag) en Tom Spronk (aanvoerder zondag) over het nieuw te vormen ‘prestatie-elftal’.

Al twee jaar lang had een groep vrienden het over het samen voetballen in één team. “Het idee is eigenlijk ontstaan in de kroeg. We hadden het er al heel lang over om samen te voetballen, maar sinds een paar maanden is het pas concreet geworden. We wilden meer dan alleen overschrijven. Het bestuur moest achter onze keuze staan. Twee maanden geleden hebben zij groen licht gegeven”, zegt Zeegers over de plannen. Sindsdien werd er gediscussieerd over de wedstrijddag. “Voor beide teams maakte de wedstrijddag niet uit. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk besloten voor de zondag te kiezen, omdat dan de meesten beschikbaar zouden zijn”, vertelt Spronk.

18052013 EVC OUD 4
Michel Zeegers namens Ouderkerk zaterdag, toen de Ouderkerkers een jaar geleden promotie misliepen tegen EVC.

Naast de huidige zondagselectie zullen ongeveer twintig spelers van de zaterdag overstappen. “Dat zorgt voor concurrentie binnen de selectie”, blikt Spronk alvast vooruit. “Iedereen is zich bewust van de verandering, daar hebben we juist voor gekozen. Wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen start, zal iedereen zich moeten bewijzen. Uiteindelijk zullen toch de beste elf spelers aan de aftrap staan”, zegt Zeegers, die met Spronk zal moeten strijden voor een plek op het middenveld én de aanvoerdersband.

Martin van Egmond (trainer zondag) zal komend seizoen voor de groep staan. “Er is al een kennismakingsgesprek geweest, dus we weten wat we van hem kunnen verwachten. Daarnaast kregen we zeer positieve verhalen vanuit de zondagselectie”, zegt Zeegers. Spronk, die onder Van Egmond dit seizoen aanvoerder is, kan dit beamen. “Martin is een ambitieuze trainer. Hij is geen jongen van de club, dus al die belangen gaan aan hem voorbij. Hij denkt puur alleen maar aan het resultaat. Dat is belangrijk als je succes wil boeken.”

Ouderkerk - CTO
Tom Spronk is dit seizoen aanvoerder van Ouderkerk zondag.

Sinds de spelersgroep met het idee naar het bestuur stapte, zijn zij gestart met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Met die voorbereiding houden de spelers zelf zich niet bezig. “Op de achtergrond wordt natuurlijk van alles voorbereid, maar dat is de taak van het bestuur. Wanneer alles geregeld is, worden wij ingelicht en kunnen ook wij ons erop voorbereiden”, vertelt Zeegers. Naar verluidt zal er een speciaal scoutingssysteem gaan kijken naar de invulling van de zondagselectie.

Door de focus op prestaties op de zondag te leggen, krijgt de jeugd volgens Zeegers meer kans om door te groeien. “Tot dit seizoen koos de jeugd steeds uit de zaterdag of zondag. Zo werden de verschillen groter, zeker omdat dit seizoen iedereen uit de A-junioren voor de zaterdag koos. Nu wordt de doorstroming beter geregeld.” Zo zal de doorgebroken jeugd de kans krijgen zich op de zaterdag te ontwikkelen om uiteindelijk zondags mee te kunnen op hoog niveau. Wat dat hoge niveau is, weten beide aanvoerders nog niet. “Momenteel spelen we in de vierde klasse en de taak is om daar zo snel mogelijk uit te komen. Daarna kijken we wel weer verder. Maar natuurlijk willen we zo hoog mogelijk spelen. En dat is ook mogelijk”, aldus Spronk.

Verslag: Joachim van der Marck