Ab Persijn verlengt voor twee jaar bij Monnickendam

Ab Persijn heeft zijn contract bij Monnickendam met liefst twee jaar verlengd. De 42-jarige oefenmeester, die als voetballer uitkwam voor Blauw-Wit Amsterdam en DWV, is bezig aan zijn eerste seizoen bij de huidige nummer twee van de zaterdag derde klasse A.

“Ik ben beginnend trainer en een echte jongen van de club. Ik ben met deze jongens begonnen met een doel en dat is nog niet af, zegt mijn gevoel”, vertelt de geboren Monnickendammer op de website van de club. Persijn voerde wel een gesprek met een andere geïnteresseerde club, maar kwam erachter dat de organisatie in Monnickendam ‘stukken beter’ is. “Ik heb een beter team om mij heen qua staf en begeleiding en daar voel ik mij heel prettig bij. En ik ben nog niet klaar met deze spelersgroep. Er valt zoveel meer uit te halen.”

Persijn begon met voetballen bij Monnickendam en bereikte vervolgens het profvoetbal bij FC Volendam het profvoetbal. Via Heusden-Zolder en Dordrecht’90 kwam hij in 2003 terecht bij Blauw-Wit Amsterdam. Na drie seizoenen in de eerste- en Hoofdklasse en eentje bij DWV keerde de verdediger terug bij Monnickendam. In 2009 zette Persijn een punt achter zijn loopbaan, om in de zomer van 2016 terug te keren als hoofdtrainer. Bij de degradant uit de tweede klasse volgde hij interim-trainer Johan Rutz op.

“Ik wil het hoogst haalbare bereiken en alles eruit halen. Natuurlijk is dat terugkeren naar de tweede klasse, maar dat kan alleen als ik de jongen kan helpen om beter te worden. Bij deze club kan een goede sfeer samen met prestatie.” Persijn wil iets achterlaten in Monnickendam. Het doel is een stabiele tweedeklasser te worden, na de degradatie afgelopen seizoen. “Dat wanneer ik ooit weg ga, het staat en een andere trainer alleen maar verder hoeft te bouwen.”

Foto boven: Monnickendam (Ab Persijn in het midden)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)