Abcoude begint sterker dan RODA 23

In het thuisduel tegen Roda’23 heeft FC Abcoude door een sterke eerste helft sinds lange tijd weer eens een overwinning op Roda’23 uit Bovenkerk kunnen boeken. Een flitsende start zorgt ervoor dat FC Abcoude na veertig minuten op een 4-0 voorsprong komt. Vanaf dat moment neemt Roda’23 het stokje over en komt het nog bijna  langszij. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een 4-3 overwinning voor Aboude.

FC Abcoude heeft er vandaag duidelijk zin in. De thuisploeg gaat flitsend van start. In de eerste minuut van de wedstrijd is het gelijk raak. Michael Amoafo kan een prima voorzet van Immanuelson Duku keurig afronden (1-0). Amper een minuut later kan Abcoude de voorsprong  vergroten. Een dieptepass bereikt Michael Amoafo. Die kan alleen op keeper Mike van Zwieten van Roda’23 af. De inzet is niet scherp genoeg. Ook daarna blijft Abcoude de betere ploeg. Roda’23 wordt telkens snel gestoord in de opbouw, waardoor Abcoude continu het initiatief houdt. De mogelijkheden voor Abcoude volgens elkaar in snel tempo op.

In de 25e minuut is het dan toch weer raak voor Abcoude. Ditmaal weet Immanuelson Duku een snelle aanval van Abcoude succesvol af te ronden (2-0). Vijf minuten later kan Fabian van de Bunt vanaf het middenveld spits Martijn Groen in de diepte bereiken. Die speelt zichzelf net binnen de zestien meter vrij en die zet Abcoude met een fraaie boogbal op een 3-0 voorsprong. Het succes voor Abcoude kan niet op als Niek Remijn in de 40e minuut zelfs de 4-0 voor Abcoude aantekent. De wedstrijd lijkt beslist.

Direct na de 4-0 een tegenvaller voor Roda’23. Keeper Mike van Zwieten heeft zich kennelijk verstapt en moet geblesseerd uitvallen. Hij wordt vervangen voor Robin Visser, die tot dan toe als veldspeler in het veld stond. Roda’23 wil een deceptie voorkomen en zet een tandje bij. Tegelijkertijd laat Abcoude de teugels wat vieren. Vlak voor rust krijgt Roda’23 na een domme overtreding in het strafschopgebied een penalty van scheidsrechter Jeroen Koene. ‘Keeper’ Robin Visser scoort 4-1. In de blessuretijd van de eerste helft kan Roda’23 de achterstand door slecht verdedigen van  Abcoude terugbrengen tot 4-2 door een doelpunt van Dennis Frijn.

De tweede helft van de wedstrijd is voor Roda’23. De snelle goals aan het einde van de eerste helft hebben de ploeg uit Bovenkerk weer geloof gegeven. Abcoude moet zich beperken tot sporadische counters en af en toe een gevaarlijk stilstaand moment. Martijn Groen schiet een vrije trap vanaf de linkerzijde van het veld op de lat van Roda’23. De zware regenval maakt het veld steeds zwaarder. Beide teams raken langzaam maar zeker vermoeid. Daardoor neemt de nauwkeurigheid duidelijk af. Tien minuten voor tijd kan Roda’23 toch opnieuw scoren. En weer komt dat door ongeconcentreerd verdedigen bij Abcoude. Ditmaal is het invaller Hassan Makdan die Roda’23 terugbrengt tot 4-3. De laatste 10 minuten weet Abcoude stand te houden en de overwinning veilig te stellen. Volgende week speelt Abcoude in Maarssenbroek tegen OSM’75 dat koploper NVC op eigen terrein op 2-2 wist te houden.  RODA 23 krijgt volgende week Hoofddorp op bezoek.

Foto’s en verslag: Rob Baarda