Abcoude blijft ondanks gestaakt duel in tweede klasse

Ook komend seizoen zien we FC Abcoude terug in de tweede klasse. En dat komt  door de resultaten (nederlagen) van de directe concurrenten. Abcoude zelf zag zijn wedstrijd in Haarlem tegen United/DAVO in de 71e minuut namelijk worden gestaakt. Scheidsrechter Straver had toen schoon genoeg van alle commentaren en frustraties van spelers van United/DAVO. Op dat moment speelde United/DAVO al met acht man doordat meerdere spelers met tweemaal geel het veld hadden moeten ruimen. Abcoude stond op het moment van staken voor met 2-3.

FC Abcoude begint niet goed aan de wedstrijd. De spelers zijn niet scherp. En dat is vreemd, omdat er voor de bezoekers veel op het spel staat. Een goed resultaat behalen, betekent rechtstreeks handhaving in de tweede klasse. Maar de ploeg van trainer Rini van Roon is niet bij de les. Passes komen niet aan en er is veel slordig balverlies.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd een goede mogelijkheid voor de spits van United, Dennis van de Manakker. Drie minuten later is het diezelfde Dennis van de Manakker die een fout van de verdediging van Abcoude moeiteloos afstraft. Vanaf de linkerkant van het veld een gericht schot dat via de buitenste paal in het doel van Abcoude glijdt (1-0). Ook daarna blijft United de ploeg die kansen creëert. In zowel de 10e als de 16e minuut zijn er mogelijkheden voor Mourat Azdoud. Het eerste schot gaat over en bij de tweede mogelijkheid staat keeper Jeffrey IJmker van Abcoude een verdere uitbouw van de voorsprong in de weg.

Schermafbeelding 2014-05-05 om 09.48.33

Na ruim een kwartier komt Abcoude langzaam wat beter in de wedstrijd. Eerste wapenfeit voor de bezoekers vindt plaats in de 17e minuut. Maichael Amoafo wordt aangespeeld binnen de zestien meter. Hij draait zich weg bij zijn directe tegenstander en schiet op doel. Het schot mist voldoende kracht en richting en belandt in de handen van keeper Vincent Hofland van United.

In de 26e minuut een snelle aanval van United. Uiteindelijk komt de bal terecht bij Dennis van de Manakker. Zijn schot kan nog met met de benen door Jeffrey IJmker worden gestopt. Direct daarna een snelle counter van Abcoude. Binnen de zestien meter wordt Dennis Püttmann aangespeeld. Hij wordt onderuit gehaald, maar de scheidsrechter ziet er niets in.

Na een halfuur spelen glipt Erhan Kutlu door de verdediging van Abcoude heen. Hij wordt aangetikt, maar blijft aan de bal. Scheidsrechter Stravers fluit voor de overtreding en haalt daarmee het voordeel uit de aanval,. De vrije trap levert niets op. In de 36e minuut van de wedstrijd komt Abcoude dan toch op gelijke hoogte. Een prima voorzet komt op het hoofd van Stefan Groen. Zijn kopbal is zuiver en laat keeper Hofland van United kansloos (1-1).

Dennis Püttman in duel

In de slotfase van de eerste helft zet United nog eens aan. En dat betaalt zich in de 41e minuut van de wedstrijd uit. Dennis van de Manakker komt over de rechterkant van het veld goed door. Hij trekt iets naar binnen en haalt scherp uit. Keeper Jeffrey IJmker kan ditmaal geen redding brengen op de loepzuivere inzet.

De tweede helft is amper twee minuten oud of de bal ligt alweer in het doel van United. Het is Niek Remijn die een aanval van Abcoude succesvol weet af te ronden (2-2). In deze fase is Abcoude de betere ploeg. In de 51e minuut een aanval van Abcoude over de linkerkant. Michael Amoafa kan richting de achterlijn. Hij schiet op doel en de bal gaat via de bovenlat achter.

Enkele minuten later gaat het voor het eerst mis. Er is discussie over een toegekende inworp aan Abcoude, De bal zou niet over de lijn zijn geweest. Sjoerd Hamann loopt tegen zijn tweede gele kaart aan en mag vertrekken. Drie minuten later krijgt Dennis van de Manakker ook voor de tweede keer geel. Een schwalbe in de zestien meter wordt hem noodlottig. Ook hij mag vertrekken. United staat nog met negen man.

Schermafbeelding 2014-05-05 om 09.48.38

In de 65e minuut kan Abcoude profiteren van het het surplus aan spelers. Dennis Püttmann scoort voor Abcoude (2-3). De spelers van United raken geïrriteerd door de beslissingen van de scheidsrechter. Enkele minuten later mag opnieuw een speler van United vertrekken. En dan vindt de scheidsrechter het welletjes. Hij staakt de wedstrijd in de 71e minuut bij de stand 2-3 voor Abcoude.

Hoe dit nu verder moet is even onduidelijk. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd. Als het restant van deze wedstrijd nog moet worden uitgespeeld, moet dat vermoedelijk nog deze week gebeuren. Het lijkt wat vreemd om dat nog na de laatste competitieronde te doen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B