Abcoude doet goede zaken na winst op SV Houten

In de zondag tweede klasse B heeft Abcoude een nuttige overwinning weten te behalen. Op bezoek bij SV Houten wist de ploeg van Joey van Leijenhorst met 1-3 te winnen. Michael Amoafo was met twee doelpunten wederom erg belangrijk voor Abcoude, dat door zege naar de zevende plaats op de ranglijst steeg.

Met het lentezonnetje schijnend op het speelveld begon Abcoude voortvarend aan de wedstrijd. Tom Pauw kwam als winnaar uit de strijd in een scrimmage voor het doel van Houten en zijn inzet hobbelde langzaam in het doel van de thuisploeg. Ondanks dat het veldspel van beide teams vaak moeizaam verliep, hadden de bezoekers een overwicht qua kansen. Dat werd ditmaal ook uitgedrukt in de score, want na iets meer dan een half uur spelen vergrootte Amoafo na een mooie solo de voorsprong: 0-2. Juist op het moment dat Abcoude in het zadel leek te zitten, bracht Houten de spanning terug. Een lange bal vanaf de linkerkant van het veld ging dwars over het veld richting Niek Nieuwenhuijsen en de rechtsbuiten wist Abcoude doelman Jeffrey IJmker te passeren. Een domper voor Abcoude, aangezien het beter in de wedstrijd zat en al meerdere kansen had gehad om verder uit te lopen op Houten.

In de tweede helft zette Houten een extra tandje bij en dat resulteerde in één hele grote kans, ware het niet dat Daryl Gerritsen al koppend een inzet van de lijn haalde. De gelijkmaker bleef op dat moment uit en Abcoude wist aan de andere kant van het veld wel het net te vinden. Een goede actie van Gioney Capello aan de linkerkant resulteerde in een voorzet van de buitenspeler. Amoafo was zijn tegenstander te snel af en werkte met een volley prachtig binnen. Na de 1-3 wisselde Houten heel aanvallend op nog iets te forceren, maar dat leverde geen enorme kansen op voor de thuisploeg. Het werd naarmate het einde van de wedstrijd in zicht kwam wat rumoeriger op de bank bij Houten en nadat de scheidsrechter had besloten om na veertig minuten af te fluiten, liepen de gemoederen hoog op. Uiteindelijk stapte Houten daardoor met twee rode kaarten van het veld, terwijl het verder een sportieve wedstrijd was geweest. Het betekende dat Abcoude de drie punten bij kon schrijven en dat de voorsprong op Hoofddorp vergroot was.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!