Abcoude doet zichzelf tekort tegen Elinkwijk

Een riante voorsprong verspelen, slechts een punt overhouden, maar Abcoude-trainer Joey van Leijenhorst had alsnog complimenten voor zijn ploeg. Hoewel het 3-3 gelijkspel in de zondag tweede klasse B tegen Elinkwijk zuur voelde voor de thuisploeg, was Van Leijenhorst realistisch door te erkennen dat een punt verdiend was. Al deed Abcoude zichzelf wel tekort tegen de Utrechters.

Elinkwijk kwam goed uit de startblokken en kreeg een paar mogelijkheden om de score te openen. Dit lieten de gasten echter na, waarna Abcoude het heft in handen probeerde te nemen. Zij waren wel trefzeker. Na een half uur werd een vrije trap van Magdy Ibrahim door Daryl Gerritsen tot doelpunt verwerkt: 1-0.

Abcoude - Elinkwijk

Dat was ook de tussenstand toen de scheidsrechter er in de 44ste minuut plots mee ophield. Van Leijenhorst: “Er was wat irritatie bij Elinkwijk, dat al een paar gele kaarten had gekregen. Uiteindelijk werd de trainer weggestuurd, alleen wilde hij niet gaan. Toen besloot de scheidsrechter de wedstrijd stil te leggen voor de rust. Die heeft wel wat langer geduurd dan normaal, maar het was gewoon een afkoelingsperiode. Verder was er weinig aan de hand.”

Abcoude kwam het best uit de kleedkamer. Nog geen minuut na de hervatting werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Jendro Halman zette Gioney Capello met een goede steekbal alleen voor de keeper en Capello hoefde niet te twijfelen: 2-0. Elinkwijk kwam na een uur spelen echter terug in de wedstrijd door een benutte vrije trap van Jeffrey Pfoster.

Abcoude - Elinkwijk

“Tot dat moment hadden zij nog geen kans gecreëerd in de eerste helft”, zei Van Leijenhorst. “Meteen uit de tegenstoot komen wij via Capello op 3-1 en dan denk je dat de wedstrijd gespeeld is.” Niets was minder waar, want vlak daarna volleerde Eser Ozkilit van afstand de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Abcoude hield in de slotfase stand tegen het slotoffensief van Elinkwijk en beperkte zich tot het verdedigen. Dit leidde echter enkele minuten voor tijd tot de gelijkmaker, toen slecht verdedigend werk bij een hoekschop door Ozkilit werd afgestraft: 3-3. “Dat was natuurlijk heel zuur, ook omdat het op deze manier niet nodig was.”

Abcoude - Elinkwijk

De thuisploeg probeerde het nog, maar Stefan Groen raakte van dichtbij de paal en Capello zag zijn schot in het zijnet belanden. Zo hield Abcoude slechts een punt over aan het duel. “Op de manier waarop hebben we natuurlijk twee punten verspeeld. Een 3-1 voorsprong mag je namelijk niet weggeven. Maar over het algeheel is een punt wel verdiend”, is de oefenmeester eerlijk.

“Ik moet ook een compliment geven aan mijn ploeg hoe ze vandaag hebben gevoetbald”, vervolgt Van Leijenhorst. “We hebben het knullig weggegeven achterin, maar Elinkwijk is wel een erg goede en geroutineerd team. Wij hebben nog een jonge groep, waarmee we vandaag bij vlagen erg goed hebben gevoetbald. Alleen is het wel jammer dat je maar één punt overhoudt.”

Foto’s Elinkwijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)